Πολύ σκληρός για να πεθάνει αποδείχτηκε ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, πληρώνοντας τα λάθη που εκμεταλλεύτηκαν Χάβελ και Βίντρα, οι οποίοι σκόραραν για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και ένα ακυρωμένο γκολ στο 2'. Στο δεύτερο μέρος ο "Δικέφαλος" επέστρεψε στο παιχνίδι, τον βοήθησε βέβαια η αποβολή του Αντού που άφησε τους Τσέχους με 10, αλλά και οι κινήσεις του Λουτσέσκου από τον πάγκο, αφού ο Τισουντάλι και Μπάμπα, οι αλλαγές του δευτέρου μέρους σκόραραν και διαμόρφωσαν το τελικό 2-2, το οποίο έδωσε έναν πολύτιμο βαθμό για τους “ασπρόμαυρους” μετά από δύο ήττες κόντρα σε Γαλατά και Στεάουα.

Πολλές αλλαγές Λουτσέσκου

Με έξι αλλαγές παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι των Θεσσαλονικιών, στη Νέα Φιλαδέλφεια, με την ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League. Ο Ρουμάνος τεχνικός επελεξε τον Κοτάρσκι στην εστία με τους Γιόνι Ότο, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Σάστρε από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Μπακαγιόκο ήταν ο παρτενέρ του Μαντί Καμαρά, με τον Τάισον στα αριστερά, τον Βίβκοβιτς στα δεξιά, τον Μπράντον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης και από πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τον Κωνσταντέλια.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε (66' Μπάμπα), Κεντζιόρα, Κόλεϊ, Ότο (76' Τσάλοφ), Καμαρά, Μπακαγιόκο (58' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (65' Ντεσπόντοφ), Μπράντον (66' Τισουντάλι). 
ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (Μίροσλαβ Κούμπεκ): Γέντλιτσκα, Ντουέ, Μάρκοβιτς, Γέμελκα, Χάβελ, Κάντου, Σόικα (77' Τσερβ), Κάλβας, Βίντρα (69' Γίρκα), Σουλτς, Αντού (73' Χέιντα). 

Ακυρώθηκε γκολ της Πλζεν – Φωνές για πέναλτι στον Τόμας

Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε καθόλου καλά στο παιχνίδι, δεν πατούσε όπως έπρεπε στο γήπεδο και έδειχνε χωρίς συγκέντρωση στα πρώτα λεπτά. Μάλιστα οι Τσέχοι βρήκαν δίχτυα στο 2' με τον Αντού, ο οποίος πήρε το ριμπάουντ μετά από απόκρουση του Κοτάρσκι, για καλή τύχη των Θεσσαλονικιών όμως, ο διαιτητής με τη συμβολή του VAR ακύρωσε το τέρμα. Το καμπανάκι παρότι ήχησε δυνατά, δεν εισακούστηκε από τους γηπεδούχους, οι οποίοι βρέθηκαν σε άλλη μία στιγμή αδράνειας πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Βίντρα βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σημάδεψε ψηλά.

Η πρώτη επιθετική απόπειρα του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 10', όταν ο Σάστρε βρέθηκε στην περιοχή, το σουτ του όμως ήταν άστοχο. Με την πάροδο 4 λεπτών οι «ασπρόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τόμας στην περιοχή, ο διαιτητής Σνάιντερ όμως άκουσε στο ακουστικό του τους VAR να του ψιθυρίζουν να συνεχίσει το παιχνίδι, παρότι ο Ντουέ φάνηκε να γκρεμίζει τον Ισπανό επιθετικό.

Πλήρωσε την αδράνεια σε λίγα λεπτά

Στο 31' ο ΠΑΟΚ παρότι είχε ανέβει επιθετικά και έδειχνε πιο απειλητικός, πλήρωσε την αμυντική του αδράνεια. Ύστερα από σέντρα, ο Αντού πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Χάβελ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα βρήκε και δοκάρι. Το τέρμα αρχικά δεν μέτρησε, αφού ο βοηθός είχε σηκώσει σημαία, το VAR όμως άλλαξε την απόφαση και ο Σνάιντερ έδειξε τη σέντρα.

Τα πράγματα όμως έγιναν ακόμα χειρότερα για τον ΠΑΟΚ! Στο 39' ύστερα από λάθος του Τάισον στο κέντρο, η Πλζεν βγήκε στην αντεπίθεση, ο Αντού πέρασε σαν σταματημένο τον Σάστρε, σούταρε, ο Κοτάρσκι απέκρουσε, αλλά Κόλεϊ και Κετζιόρα δεν είχαν προλάβει να επιστρέψουν και ο Βίντρα πλάσαρε στην κενή εστία για το 0-2.

Ο ΠΑΟΚ βγήκε μπροστά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο τρόπος της επιθετικής του ανάπτυξης ήταν ανορθόδοξος, αφού δεν μπορούσε να πλησιάσει στην περιοχή της Πλζεν. Το μόνο που κατάφερε ήταν κάποια άψυχα σουτ στις καθυστερήσεις από Μπακαγιόκο και Κωνσταντέλια.

Αποβολή Αντού

Στην αρχή του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ έμοιαζε λίγο πιο φρέσκος. Απείλησε στο 49' με σουτ του Γιόνι που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γεντλίτσκα, στο 62' η κεφαλιά του Σβαμπ έφυγε πάνω από τα δοκάρια, ενώ τρία λεπτ αργότερα, ο τερματοφύλακας των Τσέχων έκανε άλλη μια σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Τάισον.

Θα περίμενε κανείς ότι ότι η είσοδος των Ντεσπότοφ, Μπάμπα, Τισουντάλι και Τσάλοφ θα βοηθούσαν τον ΠΑΟΚ να πάρει περισσότερη ενέργεια, όπως και σημαντική συγκυρία της αποβολής του Αντού στο 70' με δεύτερη κίτρινη. Οι κινήσεις από τον πάγκο και το αριθμητικό πλεονέκτημα αποτέλεσαν σημαντικοί παράγοντες, αλλά όχι αρκετοί για να γυρίσει το παιχνίδι.

Μείωση με Τισουντάλι – Λύτρωση με Μπάμπα

Αλλά οι Τσέχοι όντες καλά διαβασμένοι και περιχαρακωμένοι δεν άφηναν διαδρόμους στους γηπεδούχους, οι οποίοι απείλησαν στο 80' με τον Κωνσταντέλια που βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή αλλά το τελείωμά του αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Γεντλίτσκα. Τέσσερα λεπτά αργότερα όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει, με συνεργασία δύο αλλαγών. Ο Ντεσπότοφ έκανε εξαιρετικό γύρισμα από δεξιά, με τον Τισουντάλι να κάνει το 2-1 με κεφαλιά.

Το γκολ του Μαροκινού ήταν ό,τι πρέπει για να πάρει ο ΠΑΟΚ τα επάνω του. Ο ενθουσιασμός βοήθησε την ελληνική ομάδα, να βρει ευκαιρίες. Ο Γεντλίτσκα όμως αποδείχτηκε φύλακας άγγελος των φιλοξενούμενων επανειλημμένως. Στο 85' απέκρουσε σουτ του Καμαρά στο 85', στο 88' απομάκρυνε προσπάθεια του Τσάλοφ που βρήκε και στο δοκάρι, ενώ στο 90' η κεφαλιά του προωθημένου Κόλεϊ έφυγε άουτ.

Ο Μπάμπα εξελίχθηκε σε από μηχανής θεός στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γκανέζος μετά από σέντρα Ζίβκοβιτς και κεφαλιά-πάσα του Καμαρά, λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς με κεφαλιά από κοντά, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.