Την άποψη ότι ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη στο ματς με τη Βικτόρια Πλζεν εξέφρασε ο Παναγιώτης Κερμανίδης. Ο βετεράνος άσος των Θεσσαλονικιών μίλησε στο Sportdog για την ισοπαλία με την τσεχική εικόνα, έβαλε ασπίδα στον Λουτσέσκου, λέγοντας, «ότι δεν έφταιγαν τα πρόσωπα αλλά η συμπεριφορά των παικτών» και δήλωσε αισιόδοξος. «Από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στους στόχους του, δεν έχω λόγο να ανησυχώ», δήλωσε με νόημα στη συνέντευξη που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

Ποιά είναι η εικόνα που σχηματίσατε από το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Βικτόρια Πλζεν;

«Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο πρώτο ημίχρονο η Πλζεν πήρε ένα προβάδισμα δείχνοντας καλό πρόσωπο απέναντι σε έναν υποτονικό ΠΑΟΚ που δεν ξεκίνησε καλά το ματς. Δέχτηκε δύο τέρματα και έκανε τους πάντες να απορούν. Δεν ήταν όπως σε άλλους αγώνες, επιθετικός και με ουσία στο παιχνίδι του. Στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε άρδην η εικόνα. Πίστευε ότι μπορούσε να πάρει αποτέλεσμα. Θεωρώ, ότι τελείως άδικα έφυγαν δύο βαθμοί. Θα μπορούσε να πάρει το παιχνίδι βάσει της εικονας του δευτέρου ημιχρόνου. Η προσπάθεια ήταν συγκινητική και αν είχε χρόνο θα μπορούσε να πάρει τον αγώνα. Με τις κινήσεις του Λουτσέσκου, με την αλλαγή νοοτροπίας φάνηκε ότι σε αυτό το παιχνίδι, αν ο ΠΑΟΚ έμπαινε από την αρχή όπως στο δεύτερο ημίχρονο, θα το έπαρινε άνετα».

Συμφωνείτε με το στήσιμο της ομάδας από τον Λουτσέσκου;

«Ο Λουτσέσκου κάνει πάντα τα δικά του πλάνα και σχέδια. Και εμείς πολλές φορές αναρωτιόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι αυτός ξέρει καλύτερα και πως θα κατεβάσει την ομάδα. Δεν έχω αντίρρηση σε ό,τι έκανε. Δεν έφταιξαν τα πρόσωπα. Η συμπεριφορά των παικτών ήταν το θέμα. Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως έγιναν παρατηρήσεις στο ημίχρονο. Οι αλλαγές έπρεπε να γίνουν στο δεύτερο μέρος. Βοήθησαν την ομάδα. Δεν νομίζω, ότι έκανε λάθη ο Λουτσέσκου».

Σας προβλημάτισε η αμυντική λειτουργία της ομάδας;

«Μπορεί να γίνονται κάποια λάθη. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σε ευρωπαϊκά ματς τεράστιων ομάδων βλέπουμε λάθη. Τί να πει η Μπάγερν που έφαγε 4 γκολ από παιδάκια 17χρονα; Ξέρετε τι θα γινόταν στην Ελλάδα αν γινόταν αυτό; Το ποδόσφαιρο άλλαξε. Με την ταχύτητα που παίζεται, πάντα θα γίνονται λαθη. Όπως έκαναν και οι Τσέχοι λάθη και βάλαμε και εμείς τα γκολ. Στο ποδόφαιρο έχουμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις απρόβλεπτες. Είναι δύσκολο να τις διαχειριστούν. Έχω δει τεράστια λάθη από παγκοσμίους παίκτες και ομάδες τελευταία. Οπότε δεν με προβληματίζει αυτό. Εγώ θέλω να βλέπω τον ΠΑΟΚ να είναι μέσα στους στόχους και να διεκδικεί τίτλους και αυτό κάνει μέχρι στιγμής.

Υπάρχει ένας ενδοιασμός για την επιλογή του Τόμας που φάνηκε ανέτοιμος και του Μπακαγιόκο στα χαφ.

«Ο προπονητής μέσα από τη δουλιεά και την εμπιστοσύνη που έχει στους παίκτες κατεβάζει την ομάδα. Πιστεύω, ότι ο Λουτσέσκου φανταζόταν ότι θα δεχόταν δύο τέρματα. Από εκεί και πέρα έπρεπε να αλλάξει κάτι μέσα στο παιχνίδι και άλλαξε με τις αλλαγές. Έγινε πιο επιθετική, πατούσε καλύτερα στο χορτάρι και ήταν περισσότερο επιθετική».

Ο κόσμος αναρωτιέται γιατί δεν δίνει περισσότερο χρόνο σε Τισουντάλι-Τσάλοφ που είναι καλοκαιρινές μεταγραφές. Εσείς;

«Είναι τόσο πλούσιο το υλικό του ΠΑΟΚ που πάντα αυτοί που δεν παίζουν αυτούς αναζητά ο κόσμος. Γι'αυτό πρέπει να αφήσουμε τον Λουτσέσκου. Έχουμε διαπιστώσει ότι κάνει σωστά τη δουλειά του. Έχει δώσει χαρές στον ΠΑΟΚ με κατακτήσεις τίτλων. Δεν πρέπει να τον αμφισβητούμε. Αυτοί που δεν παίζουν πάντα λείπουν. Ο προπονητής κρίνει και βάζει αυτούς που θεωρεί πιο έτοιμους. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης.

Είμαι αισιόδοξος για την ομάδα και την πορεία της. Δείχνει, ότι θα βαδίσει στο σωστό δρόμο. Πιστεύω στην ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος και αυτό μετράει. Πήραμε ένα βαθμό και θεωρώ, ότι θα πάρουμε και άλλα παιχνίδια και βαθμούς στην Ευρώπη. Είμαι αισιόδοξος και δεν το κρύβω».

Για το ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ ποιά είναι η αίσθησή σας;

«Το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θέλει προσοχή. Ο ΠΑΟΚ έχει βαρύ πρόγραμμα και δύσκολους αγώνες. Ο προπονητής πρέπει να τα διαχειριστεί όλα αυτά. Η κρητική ομάδα δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος. Θα είναι στο ίδιο στυλ με την Πλζεν. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να είναι συγκεντρωμένος να πάρει τους τρεις βαθμούς. Τίποτα άλλο».