Facebook Pixel ΑΕΚ - Ολυμπιακός: "Το φωνάζαμε χρόνια - Ποτέ στο ΟΑΚΑ όσα γίνονται στη Φιλαδέλφεια - Καλή η καζούρα σε Ολυμπιακό αλλά..."!
Ποδόσφαιρο
| 2023-02-11 10:00:00

"Φωνάζαμε χρόνια - Ποτέ στο ΟΑΚΑ όσα γίνονται στη Φιλαδέλφεια - Καλή η καζούρα σε Ολυμπιακό αλλά..."

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Φωνάζαμε χρόνια - Ποτέ στο ΟΑΚΑ όσα γίνονται στη Φιλαδέλφεια - Καλή η καζούρα σε Ολυμπιακό αλλά..."

"Τώρα επιβεβαιωνόμαστε όσοι ξέραμε - Κέρδισε τους παίκτες ο Αλμέιδα"! Ο Χάρης Κοπιτσής στο Sportdog για τη μεγάλη νίκη της Ένωσης απέναντι στους Πειραιώτες για το Κύπελλο Ελλάδας!

Οι πανηγυρισμοί ακόμα δεν έχουν κοπάσει μετά το 3-0 το βράδυ της Πέμπτης. Όλος ο «κιτρινόμαυρος» οργανισμός ζει σε μία φάση ονειρική από τον Οκτώβριο του 2022 που η ομάδα επέστρεψε στη φυσική της έδρα. Είναι κάτι που μπορεί να φαίνεται τετριμμένο, ειδικά στους οπαδούς των αντίπαλων ομάδων, όταν το ακούς όμως επανειλημμένα από φωνές που γνωρίζουν, τότε δεν γίνεται να μη συμφωνήσεις, ότι η επιστροφή στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ο σημαντικότερος παράγων που κάνει την ΑΕΚ τόσο ανταγωνιστική και αξιοθαύμαστη.

 

«Δίνει τρομερή ώθηση στους παίκτες και βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι, τον κάνει να συμμετέχει. Αυτά δεν γίνονταν ποτέ στο ΟΑΚΑ», αναφέρει ο Χάρης Κοπιτσής. Ο βετεράνος άσος της Ένωσης που κέρδισε τίτλους και διακρίσεις με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα τη δεκαετία του ’90 και έζησε το παλιό «Νίκος Γκούμας» μίλησε στο Sportdog για την επικράτηση επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο και μοιράστηκε τις εντυπώσεις του από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Παράλληλα σχολίασε το «τρολάρισμα» στον Ολυμπιακό και ήρθε στο συμπέρασμα, ότι η ομάδα βαίνει σε σωστό δρόμο και βρίσκεται σε τροχιά για να έρθουν ακόμα καλύτερες στιγμές. Διαβάστε τη συνέντευξη που μας παραχώρησε:

Ποιά αίσθηση σας δημιούργησε το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου;

«Ήταν ένα παιχνίδι πολύ καλό για την ΑΕΚ. Ήταν συνέχεια όλων των προηγούμενων εμφανίσεων. Η νίκη ήταν δίκαιη και δίνει προβάδισμα για τον τελικό. Μπορούμε να πούμε, ότι η συμμετοχή του κόσμου, το γήπεδο, οι ποδοσφαιριστές, τα πάντα θύμιζαν μια ακόμα γιορτή»

Τί σας κάνει εντύπωση από το παιχνίδι της ΑΕΚ;

«Πλέον παίζει πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει μέσα στο αγωνιστικό χώρο πλάνο. Παίζει με ποιοτικούς παίκτες που ξέρουν τι να κάνουν στη θέση τους. Η ομαδικότητα και ο αλτρουισμός των ποδοσφαιριστών είναι στοιχεία που τα βλέπουμε με σιγουριά σε κάθε ματς. Όταν αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τα βλέπεις να υπάρχουν σε κρίσιμα παιχνίδια, όπως με τον Ολυμπιακό, τότε αυτό δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Βλέπουμε, ότι η ομάδα βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Όλα βαίνουν πολύ καλά και θα έρθουν ακόμα καλύτερες μέρες».

Η ΑΕΚ νίκησε στην ουσία με τα… δεύτερα. Σας προκάλεσε έκπληξη η 11άδα του Αλμέιδα;

«Νομίζω, ότι πλέον η εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει μέσα από το αγωνιστικό πλάνο της ΑΕΚ είναι δεδομένη. Προπονεί την ομάδα ως γκρουπ και όλοι νιώθουν σημαντικοί. Υπάρχουν αλλαγές προσώπων αλλά δεν αλλάζει η εικόνα της ΑΕΚ. Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα. Οι ποδοσφαιριστές δείχνουν ότι σέβονται τον προπονητή τους. Σε βάθος χρόνου θα έχει η ΑΕΚ τη δυνατότητα να αναπληρώνει κάθε κενό. Στα δύσκολα παιχνίδια που έρχονται στο τέλος του πρωταθλήματος και στον τελικό του Κυπέλλου, η ομάδα θα έχει όλους τους παίκτες πανέτοιμους ψυχολογικά και αγωνιστικά».

Πώς κρίνετε τον Σιντιμπέ που αναδείχτηκε MVP του ματς, ο οποίος είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται στη θέση που αγωνιζόσασταν και εσείς;

«Προσωπικά είναι ευχάριστο, ότι πλέον οι MVP στην ΑΕΚ βγαίνουν μέσα από την ομαδικότητα. Όλοι έχουν καλή συμπεριφορά στο γήπεδο. Αυτός που διακρίνεται, ξεχωρίζει  μέσα από τον σύνολο. Δίκαια βγήκε ο Σιντιμπέ MVP. Από εκεί και πέρα όμως, η ομαδικότητα και συλλογικότητα είναι οι πολυτιμότεροι παράγοντες».

Υπήρχε και τρολάρισμα επί της οθόνης της «Αγιάς Σοφιάς» την Πέμπτη! Πώς σας φάνηκε η κίνηση στους δρόμους;

«Αν κάτι γίνεται και περιέχει μία εύθυμη πλευρά χωρίς προσβολή, είναι ευχάριστο. Υπάρχει πίεση και τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάξουμε, όλες οι ομάδες να σέβεται η μία την άλλη. Τρολάρισμα σε λογικά πλαίσια είναι καλό με την προϋπόθεση να μη μειώνουν και προσβάλλουμε κανέναν. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα είναι και διασκέδαση. Έχει καζούρα και πλάκα. Το βλέπουμε άλλωστε και σε πολλές ομάδες στο εξωτερικό που μεταξύ τους κάνουν πειράγματα και αυτοσαρκάζονται. Το ποδόσφαιρο δεν είναι πόλεμος. Είναι άθλημα που μας κάνει να ξεφεύγουμε από την καθημερινότητά μας».

Ο παράγων έδρα έπαιξε ρόλο; Η Φιλαδέλφεια «κατάπιε» τον Ολυμπιακό;

«Όσοι δεν είχαν ζήσει το παλιό γήπεδο, δεν μπορούσα να καταλάβουν τί σήμαινε για την ομάδα ο παράγοντας Φιλαδέλφεια. Κάποιοι δεν ήξεραν, γιατί εκείνη την εποχή είτε ήταν αγέννητοι είτε μικρά παιδιά. Φωνάζαμε τόσα χρόνια, ότι η έλλειψη της φυσικής έδρας κοστίζει στην ομάδα. Έζησα το παλιό γήπεδο και καταλάβαινα, ότι η έλλειψη της Νέας Φιλαδέλφειας ήταν εμφανέστατη τα προηγούμενα 20 χρόνια. Να που μέσα σε 5 μήνες επιβεβαιωνόμαστε. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα που αντιμετώπισε περισσότερο από κάθε άλλη το γηπεδικό πρόβλημα σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε, ότι η «Αγιά Σοφιά» έχει 10 φορές μεγαλύτερη δυναμική από το παλιό γήπεδο. Δίνει τρομερή ώθηση στους παίκτες και βάζει τον κόσμο στο παιχνίδι, τον κάνει να συμμετέχει. Αυτά δεν γίνονταν ποτέ στο ΟΑΚΑ».

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μόνο οι Αλμέιδα, Βαλβέρδε/Λουτσέσκου - Άλλαξαν όλα στην ΑΕΚ - Δεν θέλει...αλεξιπτωτιστή ο Ολυμπιακός

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags