Η φαρσοκωμωδία με το που θα γίνει ο τελικός του κυπέλλου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και πολλά επεισόδια στο σήριαλ. Ίσα που αν το προλαβαίνει θα μπορεί κάποια εταιρεία παραγωγής να το προγραμματίσει για κάποιο κανάλι το χρόνου. Πιθανόν να μην έχει τελειώσει ακόμη ή στην χειροτερη να επαναληφθεί και την επόμενη σεζόν.

Οι πρωταγωνιστές υπάρχουν ή και να αλλάξουν τα πρόσωπα οι ρόλοι θα παραμείνουν ανέγγιχτοι. Θα μπορεί να τους υποδυθεί ο οποιοσδήποτε είναι πρόεδρος της ΕΠΟ ή των ομάδων ή και της ΟΥΕΦΑ ακόμη που θέλησε και αυτή να μην μείνει έξω από την κωμωδία έστω και για διαφορετικό θέμα.

Το γαϊτανάκι με την έδρα του τελικού λοιπόν καλά κρατεί. Και η ΕΠΟ με την ανακοίνωση της ότι της κάνουν πόλεμο έσπασε τα γραφικόμετρα. Ο λόγος που δεν γίνεται ο τελικός είναι απλός. Αλλά κανείς δεν θέλει να το πει δημοσιά. Ούτε η ΕΠΟ, ούτε οι ομάδες, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε φυσικα η Πολιτεία. Κανείς!

Σύρεται και φέρεται από πόλη σε πόλη ο τελικός για έναν απλό λόγο. Κανείς δεν θέλει τους κάφρους των δύο ομάδων (για να μην το κάνουμε λύσσα όχι συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, αλλά καμιάς μεγάλης ομάδας) στην πόλη του. Κανείς!

Κανείς από αυτούς που αντιδρούν δεν λέει όχι σε έναν τελικό κεκλεισμένων των θυρών η έστω (που και αυτό δύσκολα ελέγχεται) με την διάθεση των εισιτηρίων χωρίς μετακινήσεις οπαδών και με πολύ λίγο κόσμο.



Κοροϊδευόμαστε τώρα. Αυτός είναι ο μοναδικός λόγος που ο τελικός δεν μπορεί να διεξαχθεί πουθενά στην Ελλάδα με την συγκατάθεση των τοπικών αρχών. Το καφριλίκι των οπαδών των μεγάλων ομάδων. Το ξέρουν καλά και η ΕΠΟ και οι διοικήσεις των ομάδων και οι δημοσιογράφοι και όλοι. Δεν το λέει κανείς όμως. Και η εξήγηση που σου δίνουν όταν το αναφέρεις είναι αφοπλιστική. Ποιος θα τα βάλει με αυτούς. Τους μπράβους δηλαδή που είτε χρησιμοποιούνται από τους παράγοντες όταν βολεύουν, είτε γίνονται εχθρικοί μαζί τους όταν δεν συμφέρει αλλά στο τέλος αυτοί θα επιβιώσουν γιατί από αυτό τρέφονται. Τον έλεγχο της εξέδρας και των όποιων μετακινήσεων. Και κάτω από αυτή την πίεση υποτάσσονται όλοι. Και η θεσμική "τρομάρα της" ΕΠΟ και οι ομάδες και η Πολιτεία φυσικά, ειδικά τώρα που έχει εκλογές και κάνει τζιζ να τα βάλεις με τον υπέροχο λαό των ομάδων. Αυτός ο λαός που είναι υπέροχος για όλους όταν βολεύει αλλά μεταμορφώνεται σε μειοψηφία όταν ρίχνει ξύλο στις εξέδρες ή στους δρόμους και σε ακόμη μεγαλύτερη μειοψηφία όταν μαχαιρώνονται μεταξύ τους.

Και έρχεται η ΕΠΟ και σου λέει με πολεμούν. Ρε ουστ. Εσείς πολεμάτε τον εαυτό σας που ξέρετε το πρόβλημα, αλλά δεν τολμάτε να το ακουμπήσετε. Εσείς και οι διοικήσεις των ομάδων που για να μην πάρουν την ευθύνη και κακοκαρδίσουν τους "μπράβους" πιέζουν να γίνει ο τελικός με κόσμο. Τα πράγματα είναι απλά. Τελικός χωρίς κόσμο για να έχουν όλοι το κεφάλι τους ήσυχο. Τι να κάνουμε. Αυτή είναι η Ελλάδα και δυστυχώς πλην ελάχιστων εξαιρέσων πάντα αυτή ήταν. Ένας τόπος για ατελείωτο διχασμό και ψάξιμο ευκαιριών για πολέμους, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Όταν μάλιστα αυτοί συνοδεύονται από γερό χαρτζιλίκι για τους μαχόμενους τότε δεν σταματιούνται με τίποτα.

Αφήστε τα σάπια λοιπόν και πείτε την αλήθεια. Ο τελικός δεν μπορεί να γίνει πουθενά με παρόντες τους κάφρους των αντιπάλων ομάδων. Όποιος δήμαρχος ή αστυνομικός διευθυντής, ή γενικά υπεύθυνος δώσει την έγκριση, την άλλη μέρα που θα παίζουν οι εικόνες από το ξύλο στις εξέδρες ή εκτός γηπέδου ή οι ζημιές σε περιουσίες τρίτων (στην καλύτερη γιατί μπορεί να έχουμε και κανένα θύμα στη χειρότερη στον βωμό της μεγάλης ιδέας της ομάδας και καλά) να είναι έτοιμος να παραιτηθεί.

ΥΓ. 1 Και επειδή κάποιοι ενδιαφερόμενοι "ταξιδιωτικοί πράκτορες" οπαδοί προκείμενου να πάρουν την μίζα τους από τις εκδρομές των μικρότερων βγάζουν κάτι κραυγές ότι μετακινούνται οι οπαδοί χωρίς πρόβλημα όπως έγινε στον Βόλο και από τις τρεις αθηναϊκές ομάδες, να κάνουν λίγο κούκου στο κεφάλι τους. Μεταξύ τους τα καλόπαιδα δεν πλακώνονται (αν και υπάρχει και η εξαίρεση του Παναθηναϊκού) όταν πρόκειται να χαθεί ο στόχος της εξόρμησης (που και χαρτζιλίκι φέρνει στους συνδέσμους και ανατάσσει το πολεμικό ηθικό των στρατών). Όταν βρεθούν απέναντι όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μην αδράξουν την ευκαιρία να δείξουν ποιος... την έχει πιο μεγάλη. Για τις επόμενες σεζόν. Για την στρατολόγηση των κορόιδων πιτσιρικάδων.

ΥΓ. 2 Η αναφορά στην ΟΥΕΦΑ δεν έχει να κάνει συγκεκριμένα με το θέμα του τελικού αλλά ελεώ φοβερής και τρομερής ΕΠΟ μπαίνει και αυτή στο κάδρο. Η μνημειώδους αστειότητας επιστολή του Τσέφεριν στον Μπαλτάκο ότι δεν ξαναστέλνουμε διαιτητές πρώτης γραμμής στην Ελλάδα έγραψε ιστορία. Και απέδειξε φυσικά αυτό που όλοι όσοι εμπλέκονται με το ποδόσφαιρο γνωρίζουν εδώ και χρόνια. Ότι και η ΟΥΕΦΑ μια μεγάλη ΕΠΟ είναι επί της ουσίας στα θέματα που κάνουν τζιζ. Βγάζει την ουρά της απέξω και πετάει το μπαλάκι όπου την βολεύει.

Άκου δεν στέλνω άλλους διαιτητές γιατί γίνονται περιστατικά που τους τρομοκρατούν ή τους εκθέτουν στην τελική. Έστειλες με την συγκατάθεση σου τους διαιτητές και είσαι η ανώτατη αρχή. Κάνεις την ερευνά σου και οποίος έχει την ευθύνη τον...πούλο. Τον τιμωρείς παραδειγματικά. Του κόβεις την Ευρώπη, τις μεταγραφές, το οξυγόνο δεν ξέρω τι, τον κτυπάς κάτω αλύπητα. Δεν είναι ένας, το κάνουν κι άλλοι (που προφανώς αυτό συμβαίνει εδώ πλέον με μεγαλύτερες ευθύνες, πέραν του ενός όπως γινόταν παλιότερα, παρά τις προσπάθειες των νεόκοπων χαλίφιδων να πείσουν για κάτι άλλο);

Τότε κυρία ΟΥΕΦΑ εξοστρακίζεις όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο από την Ευρώπη. Επιτελούς δηλαδή. Φτάνει πια με τις αστείες νουθετήσεις. Βγάλε το κίνητρο από την μέση να δούμε μετά αν έχει όρεξη ο κάθε Μαρινακης, Αλαφούζος, Μελισσανίδης, Σαββίδης να μηχανεύονται κάθε μορφής πονηριά για να επικρατήσουν στο τέλος και να έχουν να λογοδοτήσουν και στους μπράβους τις κάθε εξέδρας.