Το Sportdog εδώ και μερικές ημέρες σας έχει γράψει καθαρά και χωρίς "ναι, μεν, αλλά" την αλήθεια. Ο λόγος που καμία πόλη της Ελλάδας δεν θέλει τον τελικό Κυπέλλου είναι γιατί, πολύ απλά, δεν θέλει να... καεί.

Δεν θέλει να παραδοθεί στους χούλιγκαν, που θα πάνε για μία μέρα σε μία ξένη πόλη, θα τη βανδαλίσουν και θα φύγουν σαν... κύριοι, με τους ντόπιους που μένουν πίσω να μαζεύουν τα σπασμένα. Και μην μας πείτε υπερβολικούς, διότι όσα έγιναν στον τελικό του Βόλου το 2017, μόνο μακρινά δεν είναι. Χωρίς φανφάρες, δικαιολογίες και διάφορα παραμύθια, αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας έχει μετατραπεί σε φιάσκο, αντί για γιορτή του ποδοσφαίρου όπως κανονικά θα έπρεπε.

Με την ΕΠΟ προφανέστατα να έχει τεράστιες ευθύνες, δεν πρέπει να αφήνουμε πάντως εκτός κάδρου τις δύο ομάδες, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, που θέλουν ντε και καλά τους κάφρους τους μαζί. Αυτούς που έσπασαν τόσα γήπεδα, σε τόσες πόλεις και που χάρισαν... σκηνές απείρου κάλους στο Πανθεσσαλικό προ εξαετίας. Οι πόλεις δεν θέλουν τους στρατευμένους οπαδούς, τους οποίους στηρίζουν και αγαπούν οι ομάδες παρά τα όσα κάνουν. Αυτό είναι το πρόβλημα στη "μήτρα" του και δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί, αν οι ίδιες οι ΠΑΕ δεν δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό. Η υπόθεση του τελικού που εξελίχθηκε σε φιάσκο, φέρνει και την απόλυτη δικαίωση του Αχιλλέα Μπέου,  ο οποίος βρίσκει και... κάνει πλάκα στην ΕΠΟ. Δέκα ημέρες μετά έρχονται και αποφασίζουν τελικό Κυπέλλου χωρίς κόσμο, χωρίς να πηγαίνουν στην επιλογή του Βόλου, καθώς αυτή θα ήταν μία άμεση παραδοχή επιβεβαίωσης του Μπέου. Πιο μαντάρα εκεί στον Ομοσπονδία δεν μπορούσαν να τα κάνουν. Ας τα λουστούν τώρα...