Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Γυρίζει σελίδα ο ΠΑΟ - Κάνει τη διαφορά πλέον ο Βέρμπιτς, "φαινόμενο" ο Κώτσιρας - "Kαμπανάκι" για Τερίμ!
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-18 00:36:00

Γυρίζει σελίδα ο ΠΑΟ - Κάνει τη διαφορά πλέον ο Βέρμπιτς, "φαινόμενο" ο Κώτσιρας - "Kαμπανάκι" για Τερίμ!

Του Μιχάλη Σοφιανού
Γυρίζει σελίδα ο ΠΑΟ - Κάνει τη διαφορά πλέον ο Βέρμπιτς, "φαινόμενο" ο Κώτσιρας - "Kαμπανάκι" για Τερίμ!

Κι όμως, μπορεί η σεζόν να τελειώσει και με δύο τίτλους! Οι δύο παίκτες των Πράσινων που έγιναν από το... πουθενά καταλυτικοί, ο Τούρκος τεχνικός που άλλαξε την ψυχολογία στο Τριφύλλι, αλλά και το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα που πρέπει άμεσα να αλλάξει.

Παναθηναϊκός: Σε ένα ντέρμπι που έσπασε… καρδιές, οι Πράσινοι αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από «εφτάψυχοι» και κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση στα προημιτελικά, με τον Ατρόμητο να περιμένει εκεί, και τον στόχο του Κυπέλλου να συνεχίζει ναι είναι… ζωντανός. Κι αν ο Τερίμ μας είχε συνηθίσει σε εκπλήξεις, στο Φάληρο αποφάσισε να πάει με συνταγή… Νέας Φιλαδέλφειας, όμως το Τριφύλλι απών από τον αγωνιστικό χώρο για ακόμα μια φορά σε αρχή παιχνιδιού. Το συγκεκριμένο γεγονός, μιας και επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, σίγουρα πρέπει να ηχήσει σαν καμπανάκι στον Τερίμ, και είναι δεδομένο ότι θα πρέπει να αλλάξει, μιας και είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα το πληρώσει.

Ο Παναθηναϊκός φάνηκε ξανά να έχει θέματα στην ανάπτυξη, τα οποία όσο περνούσε η ώρα τα βελτίωσε, μιας και τόσο ο Μαντσίνι, όσο και ο Βέρμπιτς ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους. Ειδικά ο Σλοβένος ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης των Πρασίνων, δείχνοντας τελείως διαφορετικό πρόσωπο από ότι την εποχή Γιοβάνοβιτς και πάει να γίνει για τον Τερίμ ότι ακριβώς ήταν και ο Παλάσιος για τον Σέρβο τεχνικό. Ένας ποδοσφαιριστής που θα κάνει ακριβώς ότι του πεις, που θα απειλεί επιθετικά και θα δίνει σημαντικές βοήθειες αμυντικά, όντας απόλυτα χρήσιμος. Αξίζει να πούμε για τον Βέρμπιτς πως πλέον μετράμε τέσσερα σερί ματς που διακρίνεται και επιτέλους δείχνει ότι αξίζει και με το παραπάνω τα χρήματα που δαπανήθηκαν για αυτόν.

Παράλληλα πρέπει να σταθούμε στην απόδοση και του Κώτσιρα, για ακόμα ένα παιχνίδι. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής άλλαξε 4 θέσεις σε 120 λεπτά αγώνα, με καμία από αυτές να μην είναι η βασική του, δηλαδή αυτή του δεξιού μπακ. Ο Τερίμ για ακόμα ένα ματς «διάβασε» σωστά τον αντίπαλο, διατηρώντας τον Κώτσιρα στα χαφ και μάλιστα από την πλευρά του Βαγιαννίδη, κάτι που τον έκανε να πέφτει πάνω στη δεξιά γραμμή, δίνοντας βοήθειες τόσο στον νεαρό συμπαίκτη του, που δεν είναι τόσο δυνατός αμυντικά, αλλά και στον Μαντσίνι, δίνοντας σημαντικές βοήθειες. Μάλιστα ο Κώτσιρας αν ο Σπόραρ ήταν πιο ψύχραιμος και εύστοχος θα είχε δώσει την ασίστ της χρονιάς με το τακουνάκι που του πάσαρε.

Το πιο σημαντικό πάντως, ίσως ακόμα και από την πρόκριση είναι το γεγονός ότι ο Τερίμ εκτός από τους συγκεκριμένους δύο παίκτες, που έχουν τεράστια αλλαγή στην απόδοσή τους, έχει καταφέρει να αλλάξει το κλίμα στην ομάδα και παράλληλα και οι παίκτες δείχνουν να τον εμπιστεύονται απόλυτα, κάτι που φάνηκε από τις αντιδράσεις σε όλη τη διάρκεια του ντέρμπι. Να πούμε κάπου εδώ ότι η εικόνα του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της παράτασης ήταν πολύ κάτω από το μέτριο, ιδιαίτερα όσο περνούσε η ώρα, όμως σίγουρα αιτία μπορεί να είναι τόσο οι απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά και σε αυτούς που αποχώρησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει καταφέρει να πάρει ένα τεράστιο boost ενόψει συνέχειας, μιας και κατάφερε να πάρει αποτέλεσμα από την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, σε παιχνίδι που έπρεπε να κερδίσει, ενώ παράλληλα πέταξε εκτός από τη συνέχεια του Κυπέλλου τον Ολυμπιακό, μένοντας αήττητος σε συνεχόμενα ντέρμπι. Την ίδια στιγμή η μεταγραφή του Μπακασέτα, του Ακαϊντίν, αλλά και αυτών που ακούγεται ότι θα φορέσουν τα Πράσινα, κάνει την ομάδα πολύ πιο γεμάτη  και ποιοτική με το μόνο σίγουρο να είναι πως δεν θα φτάσουμε να δούμε όσα είδαμε στο τέλος του έξτρα μισάωρου της παράτασης. Το Τριφύλλι δείχνει καθαρά ότι έχει αλλάξει σελίδα και πλέον έχει όλα τα φόντα τον Μάιο να είναι αυτό που θα πανηγυρίζει όχι έναν, αλλά δύο τίτλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πρώτη αντίδραση της ΑΕΚ για Μπακασέτα - Κρούση σε Νόριτς για Γιαννούλη λόγω… Παναθηναϊκού!

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags