Facebook Pixel Άρης – Νίκη Βόλου: Μια ανάσα από τους "4" ο Άρης κέρδισε Νίκη και Γκαραβέλη - "Λυτρωτής" Νταρίντα, γκολάρα Σουλεϊμάνοφ (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2024-01-24 19:58:00

Μια ανάσα από τους "4" ο Άρης κέρδισε Νίκη και Γκαραβέλη - "Λυτρωτής" Νταρίντα, γκολάρα Σουλεϊμάνοφ (vid)

Sportdog Team
Μια ανάσα από τους "4" ο Άρης κέρδισε Νίκη και Γκαραβέλη - "Λυτρωτής" Νταρίντα, γκολάρα Σουλεϊμάνοφ (vid)

Έστω και με... ζόρια οι Κίτρινοι κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 3-0 κόντρα στη Νϊκη, στο "Κλ. Βικελίδης" και παράλληλα να αποκήσουν πολύ σημαντικό πλεονέκτημα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου ενόψει της ρεβάνς.

Άρης – Νίκη Βόλου: Μπορεί να ζορίστηκαν αρκετά, λόγω της πολύ καλής εμφάνισης του Γκαραβέλη, οι Κίτρινοι κατάφεραν να κάνουν το πρώτο σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας με 3-0 της Νίκης, με δύο γκολ του Νταρίντα και ένα του Σουλεϊμάνοφ. Μάλιστα ο Τσέχος είδε να μην μετράει ακόμα ένα γκολ που πέτυχε στο πρώτο μέρος, ως οφσάιντ, ενώ η ομάδα του Άκη Μάντζιου σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες και για άλλα τέρματα, με τον Λορέν Μορόν να είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, αλλά και τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων να πραγματοποιεί πολύ καλή εμφάνιση.

Το ματς:

Οι Κίτρινοι ξεκίνησαν τον αγώνα στη Θεσσαλονίκη με σαφή προσανατολισμό να βρουν ένα γρήγορο γκολ, ώστε να διώκουν το άγχος, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είχαν στόχο να χτυπήσουν στην κόντρα. Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τους παίκτες του Άκη Μάντζιου θα έρθει στο 9’ όταν ο Μορόν θα βγει απέναντι από τον Γκαραβέλη, όμως το πλασέ του Ισπανού θα είναι πολύ άσχημο, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει, ενώ δύο λεπτά μετά ο τερματοφύλακας της Νίκης θα αποκρούσει και πάλι χωρίς πρόβλημα νέα προσπάθεια του επιθετικού του Άρη. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν αφήσει κανένα περιθώριο στους ποδοσφαιριστές της ομάδας του Βόλου να κρατήσουν στα πόδια τους την μπάλα, όμως παράλληλα δεν είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν την μεγάλη στιγμή στην εστία του Γκαραβέλη.

Μέσα σε δύο λεπτά οι Κίτρινοι θα χάσουν νέες ισάριθμες ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, όταν αρχικά ένα σουτ του Μορόν, στο 23’, θα αποκρούσει με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Νίκης, ενώ η προσπάθεια του Σαβέριο, από καλό σημείο, θα κοντράρει και δεν θα απειλήσει. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι θα είναι αυτοί που θα χάσουν τη μεγαλύτερη ευκαιρία, μέχρι εκείνο το σημείο, όταν στο 26’ θα βγουν στην κόντρα, ο Κρητικός θα κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, με τον Λίταινα να κάνει το πλασέ, αλλά τον Κουέστα να αποκρούει εντυπωσιακά. Ο Άρης θα καταφέρει στο 30’ να βρει δίχτυα με ωραίο σουτ του Νταρίντα, όμως μετά τη χρήση VAR, δεν θα μετρήσει μιας και ο Μορόν ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Στο 40’ οι γηπεδούχοι θα «ακουμπήσουν» το γκολ, με τον Μορόν να βγάζει εκπληκτικά τον Φεράρι απέναντι από τον Γκαραβέλη, όμως το πλασέ που θα κάνει ο Αργεντίνος δεν θα είναι δυνατό, με αποτέλεσμα ο Έλληνας τερματοφύλακας να αποκρούσει ξανά. Οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου στο ημίχρονο, θα κάνουν τον Άρη ακόμα πιο πιεστικό και στο 53’ οι Κίτρινοι θα χάσουν ακόμα μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να βρουν δίχτυα! Μετά από ωραία ενέργεια η μπάλα θα φτάσει στον Μορόν, όμως το πλασέ του Ισπανού θα αποκρουστεί εντυπωσιακά από τον Γκαραβέλη.  

Στο 61' ο Άρης θα σκοράρει, όταν ο Σουλεϊμάνοφ θα μπει στην περιοχή και θα σουτάρει, με τον γκολκίπερ της Νίκης να αποκρούει ξανά και τον Νταρίντα στη συνέχεια να βρίσκει δίχτυα, με το τέρμα αρχικά να μην μετράει ως οφσάιντ, όμως τελικά και μετά τη χρήση VAR να ισχύει και έτσι να γίνεται το 1-0. Στο 76’ οι γηπεδούχοι θα φτάσουν για ακόμα φορά κοντά σε ακόμα ένα τέρμα, με τον Βερστράτε να εκτελεί απευθείας φάουλ, από καλό σημείο, αλλά τον Γκαραβέλη για ακόμα μια φορά να διώχνει σε κόρνερ. Στο 83' ο Σαβέριο θα κάνει ωραία ενέργεια, όμως το σουτ που επιχείρησε θα περάσει άουτ, με το 1-0 να παραμένει. Όμως αυτό δεν θα είναι το τελικό σκορ, μιας και στο 90+3' και δύο λεπτά μετά ο Άρης θα καταφέρει να πετύχει άλλα δύο γκολ και παράλληλα να "αγκαλιάσει" την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Σαβέριο θα κάνει τη σέντρα, με τον Νταρίντα και πάλι, με κεφαλιά να κάνει το 2-0, ενώ στο 90+5' ο Σουλεϊμάνοφ με εξαιρετικό γκολ μετά πό σέντρα θα σημειώσει το 3-0 που θα είναι το τελικό σκορ.

Σκόρερ: 61’ Νταρίντα

Άρης: Κουέστα, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Μοντόγια (46’ Οντουμπάτζο), Ντουκουρέ (46’ Βερστράτε), Νταρίντα, Μανού Γκαρθία (57’ Ζαμόρα), Φετφατζίδης (46’ Σουλεϊμάνοφ), Σαβέριο, Μορόν.

Νίκη Βόλου: Γκαραβέλης, Κάσσος, Ανδρέου, Στίκας, Αναστασίου, Κυριακίδης, Λίταινας (57’ Ριμπέιρο), Γαβριηλίδης, Πολίτης (84' Τοπαλίδης), Κρητικός (71’ Να), Τζιώρας (57’ Παναγιωτίδης) (84' Βουκελάτος).

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags