Στις 28 Ιανουαρίου ο Παναθηναϊκός έφυγε ηττημένος με 2-1 από την Τούμπα, δείχνοντας κατώτερος τους ΠΑΟΚ σε όλους τους τομείς και πληρώνοντας σωρεία ατομικών λαθών. Στις 14 Φεβρουαρίου, στην ίδια έδρα, η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική, πράγμα που πιστοποιεί τη μεθοδική δουλειά του Φατίχ Τερίμ στους Πράσινους.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το Τριφύλλι πήρε τη νίκη και μαζί το προβάδισμα για πρόκριση. Οι φίλοι της ομάδας είδαν τον Παναθηναϊκό να κάνει μία "γεμάτη" εμφάνιση, όντας καλύτερος από τον αντίπαλο και κυριαρχώντας σε σημαντικά διαστήματα του αγώνα. Στο ματς πρωταθλήματος στις 28/1 ο ΠΑΟΚ έκλεβε συνεχώς την μπάλα σε καίρια σημεία, πληγώνοντας τον Παναθηναϊκό στους ανοιχτούς χώρους. Απόψε υπήρχαν διαστήματα που οι Πράσινοι θύμιζαν... Μπαρτσελόνα, με τον αντίπαλο να αδυνατεί να τους αποσπάσει την μπάλα από τα πόδια!

Αυτό συνέβαινε κάποιες φορές και επί Γιοβάνοβιτς, καθώς η προπονητική φιλοσοφία του Σέρβου βασίζεται στην κατοχή και κυκλοφορία της μπάλας. Η μεγάλη διαφορά με το σύνολο που παρουσιάζει ο Τερίμ έγκειται στο τι κάνει η ομάδα έχοντας την μπάλα στα πόδια της. Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον σαφώς πιο επικίνδυνος, χτυπά με μεγαλύτερη ταχύτητα τον αντίπαλο και ψάχνει διαρκώς το κάθετο παιχνίδι. Αποφεύγει τις πολλές παράλληλες πάσες, όπως έκανε επί Γιοβάνοβιτς, με συνέπεια να πλησιάζει πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή παράγοντας περισσότερες φάσεις για γκολ.

Προφανώς έχει παίξει μεγάλο ρόλο η προσθήκη του Μπακασέτα, ενός παίκτη με εξαιρετική έφεση στο κάθετο παιχνίδι, αλλά και το ανέβασμα του Μπερνάρ. Επί Τερίμ ο Βραζιλιάνος κάνει φοβερές εμφανίσεις κινούμενος σε ένα ρόλο μεταξύ αριστερού εξτρέμ και δεκαριού. Γίνεται πολύ επικίνδυνος συγκλίνοντας στον άξονα, ενώ έχει φτιάξει εξαιρετική χημεία με τον Μλαντένοβιτς. Οι δύο τους συνεργάστηκαν πολλές φορές στην Τούμπα, με τον Παναθηναϊκό να σημαδεύει τη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ και να δημιουργεί διαρκώς ρήγματα.

 

Ο Τερίμ έκανε ξανά χρήσιμο τον Σπόραρ, που δίνει απαντήσεις στην κριτική... με γκολ. Τί κι αν ήταν σχεδόν "αόρατος" για ένα ημίχρονο; Στην πρώτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Σλοβένος σκόραρε και ανέβηκε ψυχολογικά, όντας ιδιαίτερα δραστήριος στη συνέχεια. Θα μπορούσε μάλιστα να βάλει ένα εκπληκτικό γκολ στο 60', όταν άδειασε δύο παίκτες στη μεγάλη περιοχή με εντυπωσιακό τρόπο, σε μία κίνηση που ελάχιστοι περίμεναν ότι έχει στο ρεπερτόριό του ο Σπόραρ. Τα πάντα για τον σέντερ φορ είναι θέμα ψυχολογίας! Άρα, αποτελεί ευλογία για τον Τερίμ αυτό που έχει καταφέρει, να διαθέτει δηλαδή τρεις σέντερ φορ (Ιωαννίδης, Σπόραρ, Γερεμέγεφ) σε εξαιρετική αγωνιστική αλλά και ψυχολογική κατάσταση.

Κατά τα άλλα, ο Γεντβάι είναι... άλλος παίκτης σε σχέση με την αρχή της σεζόν και έχει φτιάξει σούπερ αμυντικό δίδυμο με τον Αράο, ο Μλαντένοβιτς δικαίως έχει πάρει τη θέση του Χουάνκαρ στην ενδεκάδα, ενώ ο Ντραγκόφσκι δείχνει την κλάση του από την πρώτη μέρα στο Τριφύλλι.

Τέλος, ο Τερίμ και ο Παναθηναϊκός συνολικά πήραν το μάθημά τους από το προαναφερθέν ματς στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, όπως φάνηκε από ένα περιστατικό στο πρώτο ημίχρονο. Στο 15' ο Μλαντένοβιτς "ξέχασε" να γυρίσει στην άμυνα μετά από προώθησή του, με αποτέλεσμα ο Ζίβκοβιτς να απειλήσει στην αντεπίθεση. Ο Τερίμ του έβαλε τις φωνές και στη συνέχεια ο Σέρβος όχι όχι δεν έκανε ξανά το ίδιο λάθος, αλλά γλίτωσε την ομάδα του από κινδύνους με καίριες επιστροφές σε 2-3 περιπτώσεις. Κόντρα στον ΠΑΟΚ απαγορεύεται να αφήνεις χώρους και οι Πράσινοι το τήρησαν αυτό ευλαβικά σχεδόν σε ολόκληρο το ματς

ΥΓ. Πολύ κακή, έως και ερασιτεχνική, η αντίδραση του Μπακασέτα στο επεισόδιο με τον Τάισον. Δεν δικαιολογείται για παίκτη με την εμπειρία τέτοιο λάθος, αφού θα έπρεπε πολύ απλά να μην αντιδράσει στο ξέσπασμα του Βραζιλιάνου και να κερδίσει την αποβολή του. Οι Πράσινοι θα έπαιζαν έτσι το τελευταίο δεκάλεπτο με παίκτη παραπάνω και θα μπορούσαν να σκοράρουν δεύτερο γκολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποθεώνει Τερίμ ο Νικολογιάννης - "Μεγάλη και δίκαιη νίκη με κόντρα διαιτησία" (ΒΙΝΤΕΟ)