Κοντά στο να πέσει θύμα έκπληξης βρέθηκε την Τετάρτη (9/10) ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στην Καβάλα, για να πάρει τελικά τη νίκη στο «Ανθή Καραγιάννη» με 1-0 στην παράταση, σε ματς που εκκρεμούσε από την 4η φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιάννη Δουβίκα οι «κυανοκίτρινοι» ζορίστηκαν πάρα πολύ για να καταβάλουν την αντίσταση των «αργοναυτών», με τον Τζίμα τελικά να τους λυτρώνει και στους «16» θα αντιμετωπίσουν τη Ζάκυνθο σε διπλά παιχνίδια.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του αγώνα λοιπόν, ο Μακέντα στο 33’ νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Αστρά, υπό την πίεση του Τσαμούρη, για να απαντήσουν στις ευκαιρίες οι γηπεδούχοι στο 39’, όταν ο Εμπούκα έβγαλε σε θέση βολής τον αφύλακτο Παπαδόπουλο, ο οποίος σούταρε άστοχα.

Στο 62’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Γκος από τον Γκέκα, αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Αστράς απέκρουσε την εκτέλεση του Κρέσπι, για να χαθεί η μεγάλη ευκαιρία για το 0-1.

Στο 66’ ο Γκέκας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι και ο Τσιντώτας μπλόκαρε σε μια καλή ευκαιρία για τους «κυανόλευκους», με τον Καλτσά στο 76’ να πιάνει το δυνατό σουτ μετά το γύρισμα του Τζίμα και ο Αστράς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το ματς, λοιπόν, πήγε στην παράταση, με τον Μπαρτόλο στο 93’ να κάνει το δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 100’ o Tριανταφυλλόπουλος έκανε την προβολή και η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, με τον Αστρά στο 102’ να δείχνει και πάλι τα αντανακλαστικά του στο κοντινό πλασέ στην κίνηση του Τζίμα μετά το γέμισμα του Ρέτζιτς.

Ο τερματοφύλακας της Καβάλας εξουδετέρωσε και την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μακέντα στο 105’, όπως και την κεφαλιά του Ιταλού στο 113’ μετά τη σέντρα του Καλτσά από δεξιά.

Τελικά, ο Τζίμας στο 115’ λύτρωσε τους Αρκάδες με ωραίο πλασέ στην κίνηση ύστερα από άλλη μία σέντρα του Καλτσά από δεξιά, με τον Αστρά σε αυτή την περίπτωση να είναι ανήμπορος να αντιδράσει.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τσιμεντερίδης (Κοζάνης) με βοηθούς τον Πάτρα (Μακεδονίας) και τον Δέλλιο (Πέλλας).

ΚΑΒΑΛΑ (Νίκος Καραμπετάκης): Αστράς, Ίτσιος, Τσαμούρης, Πάσατζιτς, Αναστασόπουλος (60’ Δημητριάδης), Γαρβιηλίδης, Μέτσε (96’ Λέλεκας), Δαλιανόπουλος (46’ Κατσούρι), Παπαδόπουλος (85’ Κασέμι), Γκέκας (72’ Κομλιάς), Εμπούκα (60’ Μάντιτς).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιάννης Δουβίκας): Τσιντώτας, Γκαρθία (85’ Μπιλέ), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Άλβαρες (98’ Χουχούμης), Τζανδάρης (56’ Γκος), Μούμο (98’ Ρέτζιτς), Καλτσάς, Παλάσιος (46’ Μπαρτόλο), Κρέσπι (69’ Τζίμας), Μακέντα.