Ποιο ντέρμπι; Ο Λουίς Σουάρες αντικατέστησε τον απόντα Λιονέλ Μέσι, μετατρέποντας το Clasico σε προσωπική υπόθεση και με χατ τρικ  οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε ανεπανάληπτο θρίαμβο επί της Ρεάλ Μαδρίτης με 5-1!

Το πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι «κύλησε» χωρίς ρυθμό και με μοναδική αξιόλογη φάση ένα καλό σουτ του Μπενζεμά, που έφυγε άουτ στο 8’.

Η Μπαρτσελόνα, ωστόσο, «χτύπησε» από το… πουθενά ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 11’. Ο Άλμπα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο Κουτίνιο σούταρε ολομόναχος, κάνοντας το 1-0 με αριστερό πλασέ.

Η Ρεάλ προσπάθησε να απαντήσει και είχε δύο μακρινά σουτ από Μπέιλ (13’) και Μαρσέλο (16’), τα οποία μπλοκάρει ο Τερ Στέγκεν. Έκτοτε, όμως, οι Μαδριλένοι… εξαφανίστηκαν από το γήπεδο και παραδόθηκαν στις ορέξεις της Μπάρτσα, που ήταν πολύ καλύτερη.

Στο 19’ ο Κουρτουά έκανε φοβερή απόκρουση σε σουτ του Αρτούρ, όμως στο 27’ ο Βέλγος τερματοφύλακας εκτέθηκε για ακόμα μια φορά. Ο Σουάρες έγινε αποδέκτης χαμηλού γυρίσματος από τα αριστερά και ανατράπηκε ο Βαράν. Ο διαιτητής αμφιταλαντεύτηκε και σφύριξε τελικά το πέναλτι, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR. Ο Σουάρες δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 2-0 στο 30’.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα άλλαξε εντελώς, με τη Ρεάλ να μπαίνει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και το ματς να παίρνει… φωτιά. Οι Μαδριλένοι κατάφεραν να μειώσουν μόλις στο 50’, όταν ο Μαρσέλο κοντρόλαρε ωραία στην περιοχή έπειτα από σέντρα του Ίσκο και σκόραρε με δεξί σουτ από τη μικρή περιοχή.

Η Ρεάλ έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 56’, με τον Μόντριτς να «σημαδεύει» το δοκάρι με δεξί πλασέ, ενώ στο 61’ η Μπαρτσελόνα είχε κι αυτή δοκάρι σε γυριστό του Σουάρες από γύρισμα του Ρομπέρτο. Ο Μπενζεμά σπατάλησε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχής που έφυγε άουτ στο 68’ και έκτοτε το γήπεδο… έγειρε!

Ο Σουάρες έκανε το 3-1 με κεφαλιά-οβίδα έπειτα από σέντρα του Ρομπέρτο στο 75’, ενώ ο ίδιος παίκτης πέτυχε νέα γκολάρα στο 83’. Από ασίστ του Ρομπέρτο εκ νέου, ο Ουρουγουανός «τσίμπησε» την μπάλα πάνω από τον Κουρτουά σε τετ α τετ και έκανε το 4-1, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπάρτσα.

Οι Καταλανοί δεν λυπήθηκαν την πληγωμένη αντίπαλό τους, αντιθέτως στο 87’ ο νεοεισελθόντας Βιδάλ έγραψε το 5-1 «σφραγίζοντας» μια νίκη που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα!

Όσο για τη Ρεάλ, μάλλον ο Χουλέν Λοπετέγι ετοιμάζεται να… χαιρετήσει μετά από το σημερινό απίστευτο στραπάτσο…
 

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ, Ραφίνια, Σουάρες, Κουτίνιο.

ΡΕΑΛ (Χουλέν Λοπετέγι): Κουρτουά, Νάτσο, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο, Μπέιλ, Μπενζεμά.