Λιονέλ Μέσι: Ο άσος της Μπαρτσελόνα επέστρεψε μετά από οκτώ μήνες στην εθνική Αργεντινής και μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Club 947" του Μπουένος Άιρες μετά την επάνοδό του.

Ο Αργεντινός σταρ αποκάλυψε μεταξύ άλλων μια απορία του 6χρονου γιου του, ο οποίος τον ρώτησε "Γιατί σε σκοτώνουν στην Αργεντινή, μπαμπά;", αναφερόμενος στην κριτική που δέχεται ο Μέσι στην πατρίδα του και στο γεγονός ότι ορισμένοι εναντιώθηκαν στην απόφασή του να επιστρέψει στην εθνική ομάδα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

"Ήθελα να κερδίσω κάτι με την εθνική ομάδα, ήθελα να επιστρέψω και να γίνω όλα αυτά τα σημαντικά πράγματα που επιθυμώ. Όταν πήρα την απόφαση να επιστρέψω, πολλοί άνθρωποι εναντιώθηκαν. Ο γιος μου, είπε:  "Γιατί σε σκοτώνουν στην Αργεντινή, μπαμπά;". Τού απάντησα ότι είναι λίγοι όσοι το κάνουν αυτό, καταλαβαίνει ότι ο κόσμος με αγαπάει, του το δείχνω αυτό. Θα έπαιρνα αυτή την απόφαση έτσι κι αλλιώς. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα σε κανέναν".

Για την αγάπη που τρέφει στην εθνική ομάδα: "Δεν θέλω να πουλάμε συνεχώς φούμαρα. Κάναμε πολλά πράγματα για την Εθνική, αλλά δεν έχουμε όλη την μέρα να λέμε πόσο αγαπάμε την ομάδα. Αν δεν ήθελα να πάω στην Εθνική, δεν θα πήγαινα".

Για την κατάσταση μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο: "Έφυγα από το παγκόσμιο και δεν μίλησα με κανέναν στην Ομοσπονδία της Αργεντινής. Τότε με πήρε ο Σκαλόνι, μου είπε να ξεκουραστώ και επειδή θα χτίζαμε κάτι ωραίο ήθελε να επιστρέψω".

Για το τωρινό ρόστερ της Εθνικής Αργεντινής: "Είναι μία καλή επιλογή από νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες. Έκαναν μία καλή ομάδα με σημαντικούς παίκτες. Πέρα από το παιχνίδι με την Βενεζουέλα, είδα υπέροχα πράγματα. Τους ήξερα, είτε από την ομάδα τους, είτε από την εθνική ομάδα. Τους συμπαθώ πολύ".

Για το ποιους θεωρεί τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο: "Ο Νεϊμάρ, ο Εμπαπέ, ο Αζάρ και ο Αγουέρο είναι οι καλύτεροι. Ο Ρονάλντο είναι μαζί μου''.

Σχολίασε, επίσης, για ποιους παίζει: "Παίζω για τον εαυτό μου, την οικογένειά μου, τους συμπαίκτες μου και αυτόν που απολαμβάνει αυτό που κάνω".