Μπαρτσελόνα – Λιονέλ Μέσι: Την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ισπανίας πανηγύρισε και μαθηματικά το βράδυ του Σαββάτου η Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε με 1-0 της Λεβάντε.

Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε παρότι ήξερε πως με τρίποντο σήκωσε την κούπα, δυσκολεύτηκε αρκετά και χρειάστηκε να μπει αλλαγή ο Λιονέλ Μέσι.

Στο β’ μέρος μπήκε στο γήπεδο ο ηγέτης της ομάδας και σε φάση διαρκείας άδειασε με προσποίηση σχεδόν ακίνητος δύο αντιπάλους, για να βάλει με το αριστερό το 34ο φετινό γκολ του στην Primera Division.

Από εκείνο το σημείο η Λεβάντε ρίσκαρε, βγήκε μπροστά, έκανε φάσεις και άγγιξε την ισοφάριση με δοκάρι στο 89’. Τελικά δεν μπόρεσε να χαλάσει τη φιέστα των Μπλαουγκράνα, με τον Μέσι να σηκώνει την εν λόγω κούπα για 10η φορά στην καριέρα του και να υπολείπεται δύο του θρυλικού Πάκο Χέντο που είναι και ο πολυνίκης του θεσμού.

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σεμέντο, Βιδάλ, Αρτούρ (73’ Μπουσκέτς), Ράκιτιτς, Κουτίνιο (46’ Μέσι), Ντεμπελέ (84’ Σέρζι Ρομπέρτο), Λουίς Σουάρες

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ): Αϊτόρ, Κόκε, Βέζο, Πιέρ, Λούνα, Βούκσεβιτς (65’ Μπάρντι), Σιμόν (46’ Μοράλες), Καμπάνια, Ροτσίνα, Τζέισον, Μαγιοράλ.