Το Clasico που περίμενε ολόκληρος ο πλανήτης για σχεδόν δύο μήνες δεν προσέφερε το προσδοκόμενο θέαμα, αφού Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έμειναν στο 0-0 δημιουργώντας ελάχιστες ευκαιρίες για γκολ.

Η Ρεάλ ήταν η καλύτερη ομάδα στο πρώτο ημίχρονο, δημιουργώντας τις καλύτερες ευκαιρίες. Στο 10’ ο Τερ Στέγκεν νίκησε τον Μπενζεμά, στο 17’ ο Πικέ έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Κασεμίρο και στο 26’ οι Μαδριλένοι έχασαν διπλή ευκαιρία, με τον Τερ Στέγκεν να επεμβαίνει ξανά στις προσπάθειες του Μπενζεμά και του Κασεμίρο.

Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 44’, με τον Άλμπα να μην μπορεί να σκοράρει από κοντά μετά από μπαλιά του Μέσι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα το δυνατό σουτ του Βαλβέρδε για τη Ρεάλ κατέληξη λίγο άουτ.

Ο ρυθμός παρέμεινε χαμηλός και στο δεύτερο μέρος, με τη Μπαρτσελόνα να μπαίνει πιο δυνατά. Στο 60’ ο Μέσι απώλεσε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, καθώς έπιασε… αέρα στη μικρή περιοχή έπειτα από πάσα του Γκριεζμάν!

Στο 68’ ο Μπέιλ αστόχησε από καλή θέση εντός περιοχής και στο 72’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για τη Ρεάλ, όμως το γκολ ακυρώθηκε επειδή ο Μεντί, που του γύρισε παράλληλα την μπάλα, ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ.

Η τελευταία καλή στιγμή του ντέρμπι άνηκε στη Μπαρτσελόνα, με τον Σουάρες να σουτάρει ψηλά άουτ από διαγώνια θέση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή.

Οι δύο ομάδες παρέμειναν ισόβαθμες στην κορυφή της La Liga με 36 βαθμούς.