Και επισήμως πρωταθλήτρια Ισπανίας στο γυναικείο ποδόσφαιρο για τη σεζόν 2019/2020 αναδείχθηκε την Παρασκευή (8/05) η Μπαρτσελόνα, καθώς η εκτελεστική επιτροπή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας συμφώνησε να διακόψει οριστικά όλες της μη-επαγγελματικές διοργανώσεις, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η RFEF αναφέρει ότι η επιτροπή έχει επικυρώσει όλες τις αποφάσεις που έλαβε την Τετάρτη (6/05) η διοργανώτρια αρχή, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει υποβιβασμός από την κορυφαία κατηγορία των γυναικών και τη δεύτερη και τρίτη κατηγορία των πρωταθλημάτων ανδρών. Στο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι θα ισχύσει κανονικά η άνοδος στην δεύτερη κατηγορία ανδρών και στην πρώτη των γυναικών μέσω των αγώνων play offs, τα οποία θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία θεατών.

Η «Μπαρτσα» είχε προβάδισμα εννέα βαθμών έναντι της Ατλέτικο Μαδρίτης, όταν διακόπηκε αρχικά το πρωτάθλημα τον περασμένο Μάρτιο, λόγω της πανδημίας, ενώ απέμεναν εννέα αγωνιστικές για τη λήξη της περιόδου. Οι «ροχιμπλάνκος» θα ακολουθήσουν την Μπαρτσελόνα στο επόμενο Champions League, ενώ η Βαλένθια και η Εσπανιόλ, που κατείχαν τις δύο θέσεις του υποβιβασμού, θα παραμείνουν στην κατηγορία.

Δύο ομάδες θα πάρουν τα εισιτήρια από την δεύτερη κατηγορία, κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα των γυναικών θα συμμετέχουν 18 ομάδες αντί 16 που υπήρχαν έως τώρα.

Πηγή: ΑΠΕ