Μπαρτσελόνα: Το βράδυ που έπιασε τον Τσάβι στην πρώτη λίστα των παικτών με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, ο Λιονέλ Μέσι με δύο γκολ και ασίστ διέλυσε την Ουέσκα (4-1).  

Στον σβέρκο της Ατλέτικο Μαδρίτης αναπνέει πλέον η Μπαρτσελόνα που με 14 νίκες και 3 ισοπαλίες στα 17 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της διαφοράς από την κορυφή και πλέον βρίσκεται για τα καλά στην μάχη του τίτλου.

Ιστορικό βράδυ για τον Λιονέλ Μέσι που έφτασε τα 767 παιχνίδια με την φανέλα της Μπαρτσελόνα κι έπιασε τον Τσάβι στην κορυφή της σχετικής λίστας, με τον Αργεντινό να σπάει από νωρίς ένα ακόμα ρεκόρ.

Με ένα καταπληκτικό γκολ, μετά από απίθανο σόλο και σουτ περιοχής έκανε από νωρίς το 1-0 (13’) και συνάμα έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία της ισπανικής λίγκας που σκοράρει τουλάχιστον 20 γκολ για 13 συνεχόμενες σεζόν!

Οι Καταλανοί ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσαν να φτάσουν σε μεγάλο σκορ. Ο Γκριεζμάν με γκολ καρμπόν έκανε το 2-0 (35’), με τους μπλαουγκράνα να έχουν και δύο δοκάρια με Τζόρντι Άλμπα (33’) και Ντε Γιονγκ. 

Αντί λοιπόν οι παίκτες του Ρόναλντ Κούμαν να πάνε ήρεμοι στα αποδυτήρια, ήρθε το 2-1 στις καθυστερήσεις από πολύ αυστηρό πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Ράφα Μιρ.

Από σέντρα ακριβείας του Μέσι, ο Μινγκέθα έκανε το 3-1 (53’) με την ομάδα του Δημήτρη Σιόβα να μην το παρατά και να χάνει μερικά λεπτά αργότερα την ευκαιρία της χρονιάς, όταν ο Ράφα Μιρ σε κενή εστία κατάφερε με το στήθος να την στείλει πάνω από την εστία του Τερ Στέγκεν.

Οι Καταλανοί έριξαν στροφές, έλεγξαν απόλυτα το τέμπο και στο 90ό λεπτό, βρήκαν το 4-1 με σκόρερ τον μεγάλο πρωταγωνιστή της βραδιάς, με τον Μέσι να ολοκληρώνει με ιδανικό τρόπο άλλη μία δική του παράσταση.

ΠΗΓΗ: sdna.gr