Facebook Pixel Sportdog.gr | «Πες με κακό, άλλά μην ασχολείσαι με το χρώμα του δέρματός μου»
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-22 03:23:00

«Πες με κακό, άλλά μην ασχολείσαι με το χρώμα του δέρματός μου»

Sportdog Team

Ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινάκι Γουίλιαμς μιλά για το ρατσισμό.

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς είναι από τους πρωτεργάτες στον αγώνα κατά του ρατσισμού και προσπαθεί με τα λεγόμενα του να μεταμορφώσει την κοινωνία μέσω του ποδοσφαίρου και να εξαλείψει το μίσος μέσα και έξω από τα γήπεδα.

«Πες με κακό, πες μου ότι δεν σου αρέσει το πώς παίζω. Αλλά μπλέκοντας με το χρώμα του δέρματός μου, τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή χίλια άλλα θέματα... Πρέπει να έχεις μηδενική ανοχή. Είναι κάτι που πονάει πολύ αυτή τη στιγμή. Μέχρι να το σκεφτείς ψυχρά και να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι το ανώμαλο άτομο είναι αυτό που εκστομίζει αυτές τις προσβολές», είπε φιλοξενούμενος σε ένα podcast.

Ο ένας από τους αρχηγούς της Αθλέτικ Μπιλμπάο με περισσότερους από 400 αγώνες, είναι κάτι περισσότερο από φάρος για τους οπαδούς της ομάδας της Μπιλμπάο. Το περιστατικό ρατσισμού που υπέστη το 2020 ήταν ορόσημο. Η LALIGA εντόπισε τους ενόχους και ήταν η πρώτη φορά που όσοι πρόσβαλαν κάποιον λόγω του χρώματος του δέρματός τους σε ένα γήπεδο κατέληξαν να κάθονται σε έναν πάγκο, ενώπιον δικαστή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags