Facebook Pixel Sportdog.gr | Πρώην διεθνής άσος έγινε οικονομικός σύμβουλος: Ποδόσφαιρο και πανεπιστήμιο μαζί...
Ποδόσφαιρο
| 2024-03-21 15:28:00

Πρώην διεθνής άσος έγινε οικονομικός σύμβουλος: Ποδόσφαιρο και πανεπιστήμιο μαζί...

Του Γιώργου Βροντάκη
Πρώην διεθνής άσος έγινε οικονομικός σύμβουλος: Ποδόσφαιρο και πανεπιστήμιο μαζί...

«Το να είμαι διεθνής ήταν ανέκδοτο, αλλά θα το πω στα παιδιά και στα εγγόνια μου»

Στα 32 του χρόνια και με 180 ματς στη μεγάλη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, ο Χαβιέ Αριθμέντι μπορεί να πει ότι απολαμβάνει πραγματικά τα Σαββατοκύριακα και τις διακοπές του. 

«Φτάνει η Παρασκευή και σκέφτομαι ότι δεν χρειάζεται να επιστρέψεις μέχρι τη Δευτέρα, ίσως είναι για καλύτερα», λέει ο πρώην ποδοσφαιριστής που μπόρεσε να αντιμετωπίσει με επιτυχία μια νέα φάση στη ζωή του.

Ποδόσφαιρο και πανεπιστήμιο μαζί...

Γνωρίζοντας ότι η αθλητική του καριέρα πλησίαζε στο τέλος του και αφού φόρεσε τη φανέλα συλλόγων όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, η Βαλένθια, η Σαραγόσα και η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ο Αριθμέντι άρχισε να προετοιμάζεται για την αγορά εργασίας πριν σταματήσει οριστικά τη μπάλα.

«Προετοίμασα τον εαυτό μου κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Οι αγωνιστικές απαιτήσεις του ποδοσφαίρου με έκαναν να αποφοιτήσω αργά, αλλά σιγά σιγά συνέχισα να κολλάω στο πανεπιστήμιο. Τα τελευταία χρόνια, όταν βλέπεις ότι το ποδόσφαιρο έχει ένα τέλος, προσπαθείς να δώσεις μια μεγαλύτερη ώθηση και τελικά, όταν άφησα το ποδόσφαιρο, έκανα μεταπτυχιακό και ένα προπαρασκευαστικό μάθημα για να μπορέσω να εργαστώ στην ιδιωτική τραπεζική. Έτσι αποκτάς περισσότερο κίνητρο για να μπορέσεις να μπεις στην αγορά εργασίας», είπε.

«Αντιμετωπίζεις πράγματα που δεν έχεις ζήσει ποτέ όπως μια συνέντευξη για δουλειά»

Ο πρώην διεθνής άσος από τη Μαδρίτη παραδέχεται ότι ανησυχούσε για το οικονομικό ζήτημα καθώς συσσώρευε οικονομίες που προέρχονται από τον αθλητισμό και ήθελε να δοκιμάσει πώς μπορεί να προσαρμοστεί σε έναν τομέα μακριά από το ποδόσφαιρο και κατέληξε να εργάζεται σε μια εταιρεία, αφιερωμένη στη διαχείριση περιουσίας.

Η είσοδος σε έναν κορυφαίο οργανισμό στον τομέα του δεν ήταν εύκολη για τον Αριθμέντι, αλλά ήταν απαραίτητο γιατί είχε ακόμη πολύ ζωή μπροστά του. 

"Αντιμετωπίζεις πράγματα που δεν έχεις ζήσει ποτέ όπως μια συνέντευξη για δουλειά. Νομίζω ότι πρέπει να βγεις από τη ζώνη άνεσής σου. Εάν έχεις ανησυχίες σε οποιονδήποτε τομέα, πρέπει να τις επιδιώξεις, να νιώθεις ζωντανός και γεμάτος. Μου ήταν δύσκολο να αντιμετωπίσω δύο ανθρώπους όπως ο γενικός διευθυντής και ο εμπορικός διευθυντής. Αυτά είναι πράγματα που δεν είχα ζήσει, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει να τα κάνεις» λέει ο Αριθμέντι, ο οποίος συνεργάζεται και με ποδοσφαιριστές στο νέο του πόστο.

Βοηθά πρώην συμπαίκτες του

«Αντιλήφθηκα μια μάλλον προσωπική ανάγκη. Κατά τη διάρκεια της καριέρας μου πήρα χρήματα και άρχισε να με ενδιαφέρει πώς να τα επενδύσω, πώς να διασφαλίσω ότι αυτή η κληρονομιά, αυτά τα χρήματα, θα μπορούσαν, χωρίς να λύσουν τη ζωή μου επειδή η καριέρα μου δεν ήταν τόσο λαμπρή όσο άλλες, να δημιουργήσει βεβαιότητες σχετικά με την απόσυρση. Και αυτός ήταν ο κύριος λόγος που με οδήγησε να μπω σε αυτόν τον κόσμο, εκπαιδεύτηκα σε αυτόν και τώρα βοηθώ και αυτούς που ήταν συνάδελφοί μου», τονίζει.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags