Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο Ντόβμπικ, στα χνάρια του Σεφτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2024-04-02 15:14:00

Ο Ντόβμπικ, στα χνάρια του Σεφτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Του Γιώργου Βροντάκη

Ο Ουκρανός επιθετικός της Χιρόνα βρήκε δίχτυα έπειτα από δύο μήνες και έφτασε τα 16 γκολ στη LaLiga.

Πάει πολύς καιρός από τότε που η Ουκρανία είχε σκόρερ του επιπέδου του Άρτεμ Ντόβμπικ. Ο φορ της Χιρόνα στα 26 του χρόνια είναι πλέον ένας από τους ποδοσφαιριστές που τραβούν τα περισσότερα βλέμματα στην Ευρώπη, σε σημείο να έχει τοποθετηθεί στην κορυφή του πίνακα των κορυφαίων σκόρερ της LaLiga.

Τις τελευταίες του σεζόν στην Ουκρανία, παίζοντας για τη Ντνίπρο, ο επιθετικός είχε ήδη δείξει την ικανότητά του μπροστά στο τέρμα, σκοράροντας 14 γκολ σε 18 αγώνες τη σεζόν 2021/22 και τη  29 γκολ σε 39 παιχνίδια την περασμένη σεζόν. Ωστόσο, λίγοι μπορούσαν να μαντέψουν ότι η προσαρμογή του στο ισπανικό πρωτάθλημα και η απόδοσή του θα έφτανε σε τόσο υψηλά επίπεδα.

Μετά από μια δίμηνη ξηρασία μπροστά, ο Ντόβμπικ ανέκτησε το επίπεδο του σκοράροντας δύο γκολ κόντρα στην Μπέτις. Τα δύο γκολ τον έκαναν να φτάσει και να ξεπεράσει το φράγμα των 15 γκολ, φτάνοντας τα 16 γκολ στη LaLiga.

Αυτός είναι ένας αριθμός που κανένας Ουκρανός παίκτης δεν είχε καταφέρει να φτάσει στα 5 μεγάλα πρωταθλήματα μετά τον Αντρέι Σεφτσένκο, τον απόλυτο θρύλο του ποδοσφαίρου στη χώρα του. Η τελευταία φορά ήταν τη σεζόν 2005-06, όταν ο  Σέβα σκόραρε 19 γκολ σε 28 παιχνίδια στη Serie A και άλλα 9 στο Champions League.

Περιέργως, ο Σεφτσένκο ήταν ο προπονητής της Εθνικής Ουκρανίας όταν έκανε το ντεμπούτο του ο Ντόμπβικ, σε ηλικία 23 ετών. Ο νυν φορ της Χιρόνα ήταν βασικός και στο τελευταίο Euro.

Αν και ο Ντόβμπικ είναι ο πρώτος Ουκρανός που μπορεί να πλησιάσει αριθμητικά τον Σεφτσένκο στα μεγάλα πρωταθλήματα, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικούς παίκτες.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags