Η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 1-0 επί της Θέλτα στο Γουάντα Μετροπολιτάνο και ο Ντιέγκο Σιμεόνε έγινε ο προπονητής με τους περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 976 έναντι 973 του Λουίς Αραγονές, ισοφαρίζοντας επίσης τις νίκες του με 82 (1-0).

Με το τρίποντο επί της ομάδας του Βίγκο, ο Τσόλο σφράγισε ουσιαστικά την 12η συνεχόμενη πρόκρισή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Champions League, σημείωσε και τρία ρεκόρ.

Τα τρία ρεκόρ του Σιμεόνε

Από τη μια, ο Σιμεόνε έφτασε τις 400 νίκες ως προπονητής της Ατλέτικο , αριθμός που κανείς δεν πλησιάζει σε κανέναν ισπανικό σύλλογο (ο Μιγκέλ Μουνιόζ έφτασε τις 357 με τη Ρεάλ Μαδρίτης).

Επίσης, δεν υπάρχει προπονητής σε σχεδόν έναν αιώνα πρωταθλήματος που να έχει κερδίσει τόσους πόντους. Με τους τρεις κόντρα στη Θέλτα, ο Αργεντινός έχει ήδη ανέβει στην κορυφή της ιστορικής κατάταξης, φτάνοντας τους 976 που τον κάνουν ζωντανό μύθο της LaLiga.

Πέρα από το να μετατρέπει τις νίκες σε ρουτίνα, ο Σιμεόνε έχει καταφέρει να αφήσει και τη δική του σφραγίδα πάνω τους, μετατρέποντας σε τέχνη το 1-0, αφού οι 82 από τις 290 νίκες του στην Primera Division ήρθαν με αυτόν τον τρόπο. Δηλαδή το 28%  και έγινε ο πραγματικός βασιλιάς αυτού του πρακτικού αποτελέσματος την περασμένη Κυριακή.