Ο Άλβαρο Μοράτα θα είναι παίκτης της Μίλαν τις επόμενες ώρες. Ο πρόσφατος πρωταθλητής Ευρώπης με την Ισπανία θα κατευθυνθεί στη Serie A έναντι 13 εκατομμυρίων. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μοράτα συμμετείχε σε πολλές μεταγραφές που τον έκαναν να έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα με τις μεταγραφές του, προσθέτοντας συνολικά 217 εκατομμύρια.

Δεύτερος ο Κουκουρέγια

Ο δεύτερος Ισπανός σε αυτή την κατάταξη είναι ο Μαρκ Κουκουρέγια, ο οποίος έχει αποφέρει 101 εκατομμύρια με τις πωλήσεις του.

Ο παίκτης, ο οποίος είχε μια αξιοσημείωτη σεζόν με την Ατλέτικο Μαδρίτης πετυχαίνοντας 15 γκολ , θα είναι έτσι μέρος της πολλοστής μεταγραφής του από τότε που έκανε το ντεμπούτο του με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έφυγε από τη λευκή ομάδα για τη Γιουβέντους το 2014 για 20 εκατομμύρια, για να επιστρέψει για 30 εκατομμύρια δύο χρόνια αργότερα, αφού απέκλεισε τους λευκούς στους ημιτελικούς του Champions League το 2015.

Από την Αγγλία, ξανά στην Ισπανία

Μετά από ένα χρόνο στην ομάδα, ο Ισπανός φορ δοκίμασε την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ, φεύγοντας για την Τσέλσι με ρεκόρ υπογραφής 80 εκατομμυρίων ευρώ. Εκείνη την εποχή, αυτή ήταν η πιο ακριβή απόκτηση Ισπανού παίκτη, ξεπερνώντας αυτή του Φερνάντο Τόρες στη Λίβερπουλ το 2011 (58 εκατομμύρια).

Το ταξίδι του στην Αγγλία δεν ήταν αυτό που ονειρευόταν, κάτι που τον έκανε να επιστρέψει στην Ισπανία ενάμιση χρόνο αργότερα προς την Ατλέτικο, με δανεισμό και υποχρέωση αγοράς 65 εκατομμυρίων. Μετά από πέντε σεζόν στον ερυθρόλευκο σύλλογο, με ένα σύντομο διάλειμμα στη Γιουβέντους με τη μορφή δανεισμού (για άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ), ο Μοράτα έχει τώρα άλλα 13 εκατομμύρια ως «Mr. Δημιουργός χρημάτων».

Όλες αυτές οι μεταγραφές έχουν βάλει το όνομά του σε μια λίστα γεμάτη σούπερ σταρ . Τα 217 εκατομμύρια ευρώ που έχει μετακινήσει ο Αλβάρο κατά τη διάρκεια της καριέρας του τον τοποθετούν ως τον πέμπτο παίκτη που έχει αποφέρει τα περισσότερα χρήματα στην ιστορία.