Ένας Έλληνας είναι ο μεγάλος κερδισμένος της εν εξελίξει προετοιμασίας της Ατλέτικο Μαδρίτης για την νέα σεζόν. Ο λόγος για τον νεαρό αμυντικό, Ηλία Κωστή, ο οποίος ελλείψει παικτών της α' ομάδας λόγω Copa America και Euro έχει προβιβαστεί από το β' και αυτή την στιγμή προπονείται υπό τις οδηγίες του Σιμεόνε.

«Ο Έλληνας, που έκανε ήδη το επίσημο ντεμπούτο του κόντρα στη Φέγενορντ στο Metropolitano (3-2), δέχεται πολλούς επαίνους», αναφέρεται σε ρεπορτάζ και υπογραμμίζεται: «Η άμυνα είναι ένας από τους τομείς του γηπέδου που η Ατλέτικο Μαδρίτης σκοπεύει να ενισχύσει αυτό το καλοκαίρι. Αν και υπάρχουν αρκετά ονόματα που ακούγονται στα γραφεία της, η πραγματικότητα είναι ότι ο Ηλίας Κωστής ζητεί ένα πέρασμα από την πρώτη ομάδα. Ο νεαρός αμυντικός αφήνει πολύ ευχάριστα συναισθήματα στον Σιμεόνε και το μέλλον του είναι ανοικτό».

Και καταλήγοντας στο ρεπορτάζ επισημαίνεται: «Προς το παρόν δεν υπάρχουν σχέδια στην ομάδα για τον Έλληνα, αν και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει υπό τις εντολές του Φερνάντο Τόρες. Με αυτόν τον τρόπο, ο νεαρός σέντερ μπακ θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος για τον Σιμεόνε σε περίπτωση που τον χρειαστεί η άμυνα σε έναν αγώνα. Το γεγονός της κατάληψης της θέσης του αριστεροπόδαρου σέντερ μπακ του ανοίγει πολλές πόρτες, καθώς είναι μια θέση που γεννά πολλές αμφιβολίες».