Η Μπαρτσελόνα βρέθηκε πίσω στο «Μεστάγια», αλλά έφερε τα πάνω - κάτω, με δύο γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι!

Η ομάδα του Χάνζι Φλικ, μπήκε έτσι με το δεξί στη La Liga, κερδίζοντας σε πρεμιέρα για πρώτη φορά από το 2021, έχοντας μείνει στο 0-0 τις δύο προηγούμενες σεζόν.

Μετά από ένα αναγνωριστικό ξεκίνημα, η Βαλένθια θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 21′, όταν μετά από προσπάθεια των γηπεδούχων, ο Κουμπαρσί έστειλε την μπάλα προς την εστία του Τερ Στέγκεν, ο οποίος έσωσε.

Στο 44′, όμως οι «νυχτερίδες» άνοιξαν το σκορ, όταν ο Ντιέγκο Λόπεθ έβγαλε έξοχη σέντρα από αριστερά και ο Ντούρο σκόραρε με ωραία κεφαλιά.

Στο 45+3′, ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να κάνει και το 2-0, όταν ο Τερ Στέγκεν έκανε…ασίστ στον Λόπεθ, αυτός έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντούρο, όμως ο Κουμπαρσί με ηρωική προσπάθεια έσωσε πάνω στη γραμμή!

Η Μπαρτσελόνα, που δεν είχε κάνει τίποτε επιθετικά, πήγε στα αποδυτήρια όμως με το 1-1, καθώς στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μπαλντέ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Γιαμάλ γύρισε παράλληλα στη μικρή περιοχή για τον Λεβαντόφσκι και ο Πολωνός σκόραρε από κοντά.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με την Μπαρτσελόνα πιο αποφασισμένη στο 49′ έκανε το 1-2, όταν ο Ραφίνια κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από τον Μοσκέρα και ο Λεβαντόφσκι ευστόχησε από τη «βούλα», για το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Στο 57′ μάλιστα οι Καταλανοί έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία για το 1-3, όταν ο Γιαμάλ έβγαλε με εξωπραγματική πάσα τον Φεράν τετ-α-τετ με τον Μαμαρντασβίλι, ο οποίος όμως αναδείχτηκε νικητής.

Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία, με άστοχο σουτ του Κασαντό από κοντά, όπως και ο Λεβαντόφσκι στη συνέχεια, όμως η ομάδα του Φλικ δεν το πλήρωσε, καθώς οι γηπεδούχοι ήταν ακίνδυνοι στο β’.