Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν, βεβαίως, ο κύριος λόγος αυτής της αλλαγής, αφού η ομάδα του Κελαϊφί δείχνει να αλλάζει πορεία και λογική. Την τελευταία δεκαετία έφερε στο Παρίσι μερικά από τα κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, με αρχική επιδίωξη να μεγαλώσει το μέγεθος της ομάδας, βάζοντάς την ανάμεσα στις λίστες των κορυφαίων της Ευρώπης. Ωστόσο, ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει στο μεγάλο της στόχο, που ήταν και παραμένει το Champions League. Το μεγαλύτερο επίτευγμα της ομάδας ήταν στον τελικό του 2020, όπου όμως έχασε το τρόπαιο από τη Μπάγερν Μονάχου. Από τότε η Παρί συνεχίζει να μετράει απογοητεύσεις, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια βαριά ονόματα, όπως οι Μέσι, Ιμπραΐμοβιτς, Καβάνι, Νεϊμάρ και Εμπαπέ δεν κατάφεραν να τη φέρουν στην ευρωπαϊκή κορυφή.

Πλέον, έφυγε και ο τελευταίος από τους “γκαλάκτικος” των Παριζιάνων. Ο Κιλιάν Εμπαπέ, αρχηγός της Παρί και κορυφαίος παίκτης της Ligue 1, συμφώνησε με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Αυτό το γεγονός αλλάζει άρδην τα δεδομένα στο γαλλικό πρωτάθλημα, αφού περιμένουμε να δούμε ποιος ποδοσφαιριστής θα αναδειχθεί.

Παρακάτω θα δούμε μερικούς παίκτες, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν την επόμενη σεζόν, αλλά και γενικά τα έτη που έρχονται, επηρεάζοντας σημαντικά τη βαθμολογία γαλλίας - ligue 1.

Ουζμάν Ντεμπελέ - Παρί Σεν Ζερμέν

Ο Ντεμπελέ αναμένεται να είναι ο πρωταγωνιστής της Παρί Σεν Ζερμέν την επόμενη σεζόν, με τον ίδιο να επιδιώκει να πάρει τον ρόλο του Εμπαπέ στους Παριζιάνους. Η διάθεσή του φάνηκε ήδη από πέρσι, όταν ο Κιλιάν ήταν ήδη “φευγάτος” για τη Ρεάλ, ενώ αυτός, ως δεξί εξτρέμ, ήταν πολύ δραστήριος, συνεισφέροντας με γκολ και ασίστ, τόσο στα ματς του γαλλικού πρωταθλήματος, όσο και σε κρίσιμες στιγμές στο Champions League. Ωστόσο, ο Γάλλος δεν δείχνει να είναι εύκολος χαρακτήρας, με την παρουσία του στη Γαλλία να είναι ένα στοίχημα για τον ίδιο, αλλά και για τον Λουίς Ενρίκε, που βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Βιτίνια - Παρί Σεν Ζερμέν

Πολλοί χαρακτηρίζουν τον Βιτίνια ως ραχοκοκαλιά τόσο για την Παρί Σεν Ζερμέν, όσο και για την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Πράγματι, πρόκειται για έναν παίκτη με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αποδεικνύεται πολύτιμος και πρωταγωνιστεί δημιουργικά σε κάθε μία από τις ομάδες που συμμετέχει. Ξεκίνησε από την Πόρτο, αλλά ξεχώρισε κατά τον δανεισμό του στη Γουλβς και την Premier League. Στην Παρί και υπό τις εντολές του Λουίς Ενρίκε έχει καταφέρει να δείξει πόσο πολύτιμος μπορεί να είναι για την ανάπτυξη του παιχνιδιού της ομάδας. Η ενέργεια, η γρήγορη σκέψη και η δημιουργικότητά του τον καθιστούν βασικό για το πέρασμα της μπάλας στην επίθεση, ενώ συχνά βρίσκεται και σε θέση για γκολ. Αναμένουμε να δούμε αν θα κάνει ένα βήμα παραπάνω για να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Τζόναθαν Ντέιβιντ - Λιλ

Οι άνθρωποι της Λιλ θα προσπαθήσουν να κρατήσουν, ίσως και να ανανεώσουν το συμβόλαιο του Ντέιβιντ, το οποίο λήγει την επόμενη χρονιά. Πρόκειται για έναν ταχύ και αποτελεσματικό επιθετικό από τον Καναδά, ο οποίος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία της γαλλικής ομάδας μέχρι τα προημιτελικά του Conference League, όπου και αποκλείστηκε από την Άστον Βίλα. Αρκετές είναι οι ομάδες από την Premier League που τον έχουν προσεγγίσει τα τελευταία χρόνια, όπως η Τσέλσι και η Γουέστ Χαμ. Ο Ντέιβιντ έχει 43 γκολ σε 71 αναμετρήσεις στη Ligue 1 την τελευταία διετία και αναμένουμε τα ποσοστά του να είναι ακόμα καλύτερα, αν παραμείνει στην ομάδα που τον ανέδειξε, παίρνοντάς τον από τη Γάνδη το 2020.

Φλορίν Μπάλογκαν - Μονακό

Η φετινή σεζόν θα δείξει πολλά για το μέλλον του Μπάλογκαν, του επιθετικού της Μονακό, που ήταν ο ηγέτης στην πορεία της ομάδας μέχρι και τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, πίσω από την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν.  Δεν είναι τόσο οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα, αφού τα 7 γκολ δεν έκαναν τη διαφορά, όσο η ουσιαστική επιρροή του στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Άλλωστε, με τους Εμπολό, Μιναμίνο, Ζακαριά και Γκολόβιν στο ρόστερ της, η Μονακό βασίζεται στην ομοιογένεια. Ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος μόνο εύκολος δεν είναι, με τον Μπάλογκαν να φαίνεται πως θα διαδραματίσει βασικό ρόλο στην πορεία της ομάδας τα επόμενα χρόνια.

Έλι Γουαχί - Λανς

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι προσφορές για τον Γουαχί της Λανς από γαλλικές ομάδες, όπως η Μαρσέιγ, που επιδιώκουν να ενισχύσουν την επίθεσή τους με τον ταλαντούχο 21χρονο Γάλλο. Πέρσι σκόραρε 12 φορές σε 37 αναμετρήσεις, βάζοντας γκολ, μεταξύ άλλων, και στο Champions League, αλλά και στο Europa League, όπου συνέχισε η Λανς. Αναμένουμε να δούμε πού θα καταλήξει ο νεαρός επιθετικός, που έχει όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσει τώρα και στο μέλλον, δείχνοντας ήδη την αξία του.