Ο Ράφα Μιρ ζήτησε συγγνώμη από τα αποδυτήρια της Βαλένθια όταν επέστρεψε στη δουλειά αυτή τη Δευτέρα , αφού έμαθε ότι ο σύλλογος του επέτρεψε να επιστρέψει, υπό ειδικές συνθήκες, μετά από μια εβδομάδα απουσίας, αφού καταγγέλθηκε για φερόμενη σεξουαλική επίθεση.

Παρουσία του προπονητή Ρούμπεν Μπαράχα, ο παίκτης της Βαλένθια απευθύνθηκε στους συμπαίκτες του που επρόκειτο να βγουν στον προπονητικό χώρο για να δουλέψουν. Ο Μιρ ζήτησε συγγνώμη επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους εσωτερικούς κανόνες της ομάδας και για τις συνέπειες που είχε η συμπεριφορά του, αν και αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται.

Ο επιθετικός εξήγησε ότι αποδέχεται την απόφαση που έχει ληφθεί και ότι από εδώ και στο εξής θα εργαστεί για να βοηθήσει στην ανατροπή της κατάστασης της ομάδας.

Στη συνέχεια , ο προπονητήςa πήρε τον λόγο και έστειλε ένα μήνυμα στα αποδυτήρια για τον επαγγελματισμό που πρέπει να απαιτηθεί από έναν παίκτη της Βαλένθια και όχι μόνο, στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα στην αρχή της σεζόν. Ο προπονητής έδωσε ως παράδειγμα την αθλητική κύρωση στον Ράφα Μιρ (εκτός από τη λίστα για μια εβδομάδα και εκτός λίστας για τουλάχιστον δύο αγώνες) ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους.