La Liga: Η Αλαβές ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς και νίκησε την Σεβίλλη πιο εύκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ξαφνικό σουτ με τον Ρομέρο στο 9′ να φεύγει άουτ. Ο επιθετικός της Σεβίλλης τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή δευτερόλεπτα αργότερα.

Η πρώτη φάση της Αλαβές έγινε και γκολ, με τον εξαιρετικό Βιθέντε να σουτάρει από πλάγια θέση και να αιφνιδιάζει τον Νάιλαντ γράφοντας το 1-0 στην κλειστή του γωνιά.

3 λεπτά αργότερα στο 20′, ο Μαρτίνες είδε το δεξί του σουτ να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 23′ η Αλαβές σκόραρε με τον Στόιτσκοφ, αλλά ο VAR ακύρωσε το γκολ λόγω οφ σάιντ του Βιθέντε στο ξεκίνημα της φάσης.

Η φάση που σημάδεψε το ματς έγινε στο 60′ όταν η Σεβίλλη απέτυχε να ισοφαρίσει με το πλασέ του Σαούλ να βγάζει ο Σιβέρα και στην κόντρα, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο Μαρτίν έγραψε το 2-0 παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την κεφαλιά του Στόιτσκοφ στο δοκάρι. Το μόνο που κατάφερε η Σεβίλλη ήταν να μειώσει στο τελικό 2-1 με όμορφο γκολ από τον κορυφαίο της απόψε, Λουκεμπάκιο.