Πολύ κοντά στο να την… πατήσει άσχημα είχε πέσει η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 2022, όταν και απέκτησε τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Σύμφωνα με ισπανική ραδιοφωνική εκπομπή, οι Καταλανοί γλίτωσαν στο… τσακ τη διαδικτυακή απάτη και την καταβολή 1 εκατ. ευρώ σε έναν απατεώνα, ο οποίος παρίστανε τον ατζέντη του Πολωνού γκολτζή.

Οι «μπλαουγκράνα» είχαν πειστεί ότι ο απατεώνας ήταν ο Πίνι Ζαχάβι, ο αληθινός μάνατζερ δηλαδή του Λεβαντόφσκι, καταθέτοντας τα χρήματα σε κυπριακή τράπεζα και τα οποία αναλογούσαν στην προμήθεια του ατζέντη.

Η τράπεζα, ωστόσο, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, καθώς στον λογαριασμό δεν είχε καταγραφεί κινητικότητα και δεν είχε προσκομιστεί και κάποιο έγγραφο που να δικαιολογούσε την πληρωμή, μπλοκάροντας έτσι τη συναλλαγή.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα
AP/Joan Monfort

Αν και ο επιτήδειος τηλεφώνησε στην τράπεζα κι επέμενε ότι ήταν ο Ζαχάβι, τελικά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την απάτη, ενώ απείλησε και τον καταλανικό σύλλογο με email ότι θα προχωρούσε σε καταγγελία στην UEFA για να ακυρωθεί η μεταγραφή.

O αληθινός Πίνο Ζαχάβι επικοινώνησε με την Μπαρτσελόνα διαβεβαιώνοντας πως δεν είχε στείλει κάποιο email, o λογαριασμός έκλεισε οριστικά τον Οκτώβριο του 2022 και οι Καταλανοί απέφυγαν τα χειρότερα.