Για μία ακόμη φορά οι ανεγκέφαλοι έκαναν την εμφάνιση του στα γήπεδα της Ισπανίας και «χτύπησαν» στο clasico, όπου η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ευρεία νίκη με 4-0 επί της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λαμίν Γιαμάλ, λοιπόν, μετά το γκολ που σημείωσε στο «Μπερναμπέου», έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης, αφού όπως φαίνεται στην κάμερα, οπαδοί της Ρεάλ αποκάλεσαν τον νεαρό μεσοεπιθετικό της Μπαρτσελόνα «νέγρο», ενώ άλλοι του φώναζαν «πήγαινε να πουλήσεις χαρτομάντιλα σε φανάρια».

Η Μπαρτσελόνα φέρεται να κατήγγειλε το περιστατικό και ήδη οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, ενώ αναμένεται να ζητηθεί και η συνδρομή της Ρεάλ, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν.

Από τη μεριά της η διοίκηση της "βασίλισσας" με ανακοίνωσή της καταδικάζει τις ρατσιστικές επιθέσεις οπαδών της στον Γιαμάλ κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού clasico.

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η Ρεάλ Μαδρίτης καταδικάζει σθεναρά κάθε είδους συμπεριφορά που περιλαμβάνει ρατσισμό, ξενοφοβία ή βία στο ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό και λυπάται βαθύτατα για τις προσβολές που εξέφρασαν μερικοί οπαδοί χθες το βράδυ σε μια από τις γωνιές του σταδίου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό αυτών που προέβησαν σε λυπηρές και αποτρόπαιες προσβολές, προκειμένου να ληφθούν τα σχετικά πειθαρχικά και δικαστικά μέτρα».