Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πολύ μακριά από το καλό τους εαυτό και σε συνδυασμό με το άγχος της πρεμιέρας έκαναν μια κακή εμφάνιση χωρίς όμως να το πληρώσουν, λογικά στα υπόλοιπα δύο παιχνίδια του ομίλου θα δείξουν καλύτερο πρόσωπο και θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση του ομίλου τους.

Η Κροατία παρουσιάστηκε πολύ συμπαγής, καλά διαβασμένη κυρίως στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά άτολμη στο επιθετικό με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο. Οι δύο ομάδες έπαιξαν με σύστημα 4 – 2 – 3 – 1 με αυτό των Κροατών να είναι περισσότερο 4 – 4 – 2 στην αμυντική τους διάταξη, ενώ οι Βραζιλιάνοι έπαιζαν πιο ελεύθερα από τη μέση και μπροστά με εξαίρεση το Φρέντ που ήταν ο παίκτης περιοχής.

Η Βραζιλία αντιμετώπισε μεγάλο πρόβλημα στις αντεπιθέσεις των Κροατών, διότι ανέβαιναν πολύ ψηλά τα πλάγια μπακ και έμενε πίσω με 2 + 1 παίκτες – 2 στόπερ και 1 αμυντικό χαφ (Λουίζ) – και όχι με 3 + 1 για καλύτερη κάλυψη και έτσι οι σέντρες των Κροατών στο δεύτερο δοκάρι τους δημιουργούσαν πολλά προβλήματα. Οι γηπεδούχοι τις καλύτερες τους φάσεις τις έβγαλαν όταν έκλεβαν την μπάλα στο μισό γήπεδο και έβρισκαν τους Κροάτες χωρίς αμυντική ισορροπία και κυρίως μέσα από καταστάσεις 1v1 .

Η Κροατία είχε συμπαγή άξονα κι αυτό οδηγούσε τους Βραζιλιάνους να παίξουν πολύ από τα πλάγια με σέντρες ή με βαθιές μπαλιές από τις πίσω ζώνες. Αναφορικά με την παρουσία των παικτών σίγουρα ξεχώρισαν οι Νέιμαρ, Γκουστάβο και Όσκαρ – με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Βραζιλίας και του αγώνα – και από την Κροατία οι Όλιτς, Ράκιτιτς, Σρνα και Μόντριτς, αντίθετα οι Φρεντ, Χούλκ, Μαρτσέλο, Άλβες και Γέλαβιτς ήταν οι αδύναμοι κρίκοι των ομάδων τους.

Υ.Γ.: με τέτοια σφυρίγματα λογικό είναι η Βραζιλία να θεωρείται φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου.

ΠΗΓΗ: overlap.gr