Είμαστε φαβορί; Πάντα το αουτσάιντερ που λίγοι θα υπολογίζουν, έστω και αν δεδομένα έχουμε κερδίσει το σεβασμό...

Εχουν σημασία όλα τα παραπάνω; Καμία απολύτως.

Αυτή την ομάδα την αγαπάμε για όσα μας έχει προσφέρει και όχι γιατί βρίσκεται στη 12η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή την ομάδα την αγαπάμε γιατί πλέον είναι παρούσα σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και όχι μόνο γιατί πριν από δέκα ακριβώς χρόνια μας γέμιζε με υπερηφάνεια στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Αυτή την ομάδα την αγαπάμε γιατί διαθέτει ποδοσφαιριστές που δεν είναι οι καλύτεροι του πλανήτη, αλλά γουστάρουν να φορούν τη φανέλα με το εθνόσημο.

Αυτή την ομάδα την αγαπάμε γιατί βρίσκεται σε μία ακόμα τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης και μας προσφέρει το γλυκό συναίσθημα της αναμονής μέχρι την απογευματινή σέντρα στο Μπέλο Οριζόντε.

Αυτή την ομάδα την αγαπάμε γιατί έχει στον πάγκο της έναν Πορτογάλο προπονητή που σέβεται τη χώρα μας για πολλούς λόγους και όχι μόνο για τα χρήματα που του έχει προσφέρει και τα έχει δουλέψει.

Το αν θα καταφέρει από τον... όμορφο ορίζοντα της βραζιλιάνικης πόλης να διευρύνει τον δικό της ορίζοντα στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά είναι μια άλλη συζήτηση.

Το ποιες είναι οι πραγματικές μας δυνατότητες σαν ποδόσφαιρο είναι επίσης μεγάλη συζήτηση, αλλά επίσης πρόκειται για άλλη συζήτηση.

Το αν εμείς διαθέτουμε τα αστέρια της Κολομβίας, αλλά και της Ακτής Ελεφαντοστού είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί.

Είναι όμως επίσης δεδομένο ότι αυτή η ομάδα μας έβγαλε από τη μιζέρια μας και αποτελεί κάτι το εντελώς... ξένο προς τη μιζέρια του ελληνικού ποδοσφαίρου και εντελώς διαφορετικό ως προς την αρρωστημένη νοοτροπία του.

Πρόκειται για ομάδα για την οποία όλοι συμφωνούν ότι πολύ δύσκολα μπορούν να τη νικήσουν.

Στα γήπεδα της Βραζιλίας ολοκληρώνεται ένας ολόκληρος κύκλος και κλείνει η πιο λαμπρή εποχή στην ιστορία της Εθνικής ομάδας. Μπορεί η επόμενη να είναι ακόμα καλύτερη. Μπορεί και πιο θεαματική.

Δεν γίνεται όμως με τίποτα να ξεχάσουμε αυτά που ζήσαμε. Και είναι επίσης εγκληματικό να απαξιώσουμε αυτούς που απέδειξαν ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο για εμάς!

Πηγή: Goal