Αν ήμουν Σάντος και το… τζίνι εμφανίζονταν σήμερα το πρωί μπροστά μου και μου έλεγε έχεις το δικαίωμα να αποφασίσεις για ένα κομμάτι της τακτικής που θες να συμβεί στο ματς με την Κολομβία, θα ζητούσα μόνο αυτό. «Να παίξουν 4-4-2 οι Κολομβιανοί»…
Το καθοριστικό ματς της Ελλάδας με την Κολομβία ξεκινά σε λίγες ώρες και δοκιμάζουμε να το «διαβάσουμε», τακτικά πριν αυτό παιχτεί…

Το «ζευγάρι» του αγώνα…

Κουαδράδο VS Χολέμπας.

Αν κάτι με ανησυχεί περισσότερο είναι αυτό το… σταύρωμα που λένε και οι προπονητές. Ο εξτρέμ της Φιορεντίνα είναι πολύ γρήγορος (και με την μπάλα στα πόδια), με εξαιρετική διείσδυση, τελειώνει τις φάσεις σχεδόν με όλους τους τρόπους, αφού εκτελεί και από μεγάλες αποστάσεις και είναι εξαιρετικός τεχνίτης.

Σε τι υστερεί από τον Χολέμπας; Ισως και μάλιστα λίγο, στη δύναμη. Ευτυχώς ο Χοσέ είναι γρήγορος, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένος και στα 90 λεπτά (πράγμα που δεν συμβαίνει σε όλα τα ματς…) και να πάρει και βοήθειες. Όχι μόνο από τον Σαμαρά που θα παίζει μπροστά του και ο οποίος θα έχει να προσέχει και τον πολύ επιθετικό μπακ, Αρμέρο, αλλά και από τον κεντρικό χαφ της Εθνικής μας ομάδας.
Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις προσπάθειες του Κουαδράδο που πολύ συχνά θα κλείνει προς τα μέσα είναι με ανάποδα τρίγωνα. Είτε ο Μανιάτης, είτε ο Κατσουράνης θα πρέπει να δίνουν βοήθειες στους ακραίους. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το ίδιο ισχύει και από την δεξιά πτέρυγά μας, αλλά πρώτον δεν είμαι σίγουρος ότι τελικά ο Χάιμες Ροντρίγκες θα παίξει στο αριστερό άκρο ή στον άξονα της Κολομβίας και δεύτερον το γεγονός ότι η «ασφάλεια» του Σαλπιγγίδη είναι ασφαλώς μεγαλύτερη από αυτήν του Σαμαρά, σε ότι έχει να κάνει με τις επιστροφές.

Διάβασε τη συνέχεια στο gazzetta.gr