Aυτό που τόνιζα όλες αυτές τις μέρες ήταν πως για πρώτη φορά φοβόμουν γι’ αυτή την Εθνική ομάδα. Εβλεπα την μπάλα να έχει σηκωθεί πιο ψηλά από όσο έπρεπε και κυρίως οι ενδόμυχοι φόβοι είχαν να κάνουν με αυτό που τελικά συνέβη. Το να δεχτείς τελικά τρία γκολ είναι μία σκληρή ήττα, αλλά όταν δεν φροντίζεις να είσαι έτοιμος για την αναποδιά αυτό θα συμβεί και η ελληνική ομάδα δεν έμαθε από το κάζο των Ισπανών, δείχνοντας αφέλεια στο τέλος δεχόμενη στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων το 3-0 από τον Ροντρίγκες.

Όμως όπως και στην ήττα της Ζένιτσα, τον Μάρτιο του 2013 η ελληνική ομάδα έδειξε διάθεση να δωρίσει γκολ! Αυτό που έκανε και το 2010 στο Πορτ Ελίζαμπεθ με την Κορέα και το 1994 στη Βοστώνη με την Αργεντινή, σαν τα χιλιοειπωμένα ανέκδοτα που ακούς στις παρέες συνέβη και τώρα μόνο που ήταν για κλάματα και όχι για γέλια. Ο Χολέμπας έλειπε (όπως σε όλες τις σημαντικές φάσεις του πρώτου μέρους από τη θέση του) η μπάλα ήρθε στην περιοχή και ο Αρμέρο με το δεξί πόδι έκανε ένα εύκολο σουτ που ο Μανωλάς ουσιαστικά μετέτρεψε σε γκολ αιφνιδιάζοντας τον Καρνέζη. Αμέσως μετά ο Κονέ παραλίγο να ισοφαρίσει και σε όλες τις κρίσιμες φάσεις του ματς η αλήθεια είναι πως η τύχη μάς γύρισε μεγαλοπρεπέστατα την πλάτη. Ο ίδιος παίκτης με ωραίο σουτ παραλίγο στο 44' να κάνει το 1-1, αλλά ο Οσπίνα έβγαλε το σουτ στη γωνία του.

Μόλις δεχθήκαμε το 2-0 με κακή τοποθέτηση και πάλι των αμυντικών μας παλέψαμε να μειώσουμε, αλλά ο Γκέκας από κοντά σε κενό τέρμα υπογράμμισε τη μέτρια απόδοσή του, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι!

Το 3-0 ήρθε σε μία στιγμή που πια οφείλαμε να είμαστε προσεκτικοί. Ακούω πως παίξαμε καλύτερα. Διαφωνώ. Είχαμε παραπάνω την μπάλα στα πόδια μας, αλλά όταν δίνεις τζάμπα γκολ στον αντίπαλο και είσαι απόλυτα προβλέψιμος στην ανάπτυξη ο αντίπαλος σου δίνει χώρο και σε περιμένει. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι λεπτομερειών και σε αυτές χάσαμε.

Ο Σάντος επέλεξε σωστά τον Κονέ, αλλά ατύχησε στην επιλογή Γκέκα. Αυτά συμβαίνουν. Παρ' όλα αυτά δεν φοβήθηκε να είναι πιο καυστικός στις δηλώσεις του και ήταν πραγματικά σωστός αποφεύγοντας λεκτικά οφσάιντ που έκαναν οι παίκτες μιλώντας για ατυχίες, αδικίες και καλή εικόνα. Αν δεν αντιληφθούν πως ουσιαστικά έκαναν μία τζάμπα ήττα από δικά τους λάθη, τότε δυστυχώς θα πάμε και στο επόμενο ματς έτοιμοι για ήττα και πάλι. Δεν μπορώ να ακούω πως είμαστε ευχαριστημένοι, επειδή παίξαμε καλά! Η ίδια η εικόνα και τα αποτελέσματα αυτής της ομάδας μάς κάνουν απαιτητικούς απέναντί της.

Και φυσικά δεν χάθηκε τίποτα ακόμη. Μία νίκη στο άλλο ματς και είμαστε και πάλι στο κόλπο. Φτάνει να πάψουμε να δίνουμε χορηγίες στα γκολ!

Πηγή: SportFM.gr