To Mουντιάλ συνεχίζεται και εμείς σας προτείνουμε τις καλύτερες συνταγές για το απόλυτο ποδοσφαιρικό σνακ: την πίτσα! Συνεχίζουμε με τον δεύτερο αγώνα της Εθνικής μας με αντίπαλο την Ιαπωνία!
Iαπωνία - Πίτσα κοτόπουλο τεριγιάκι
Αγαπηµένη ιαπωνική συνταγή, το κοτόπουλο τεριγιάκι αυτή τη φορά µετατρέπεται σε πίτσα µε αφράτη ζύµη που θα σας κερδίσει µε τη γεύση της.
Μερίδες: 8-10
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 14΄-18΄
Κόστος: € 9
• 1 αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury
• 1 κ.σ. σπορέλαιο • 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα κοµµένο σε λεπτές φέτες (πάχος περίπου 1 εκ.) • 1/4 φλιτζ. τσαγ. τεριγιάκι σος • 1½ φλιτζ. τσαγ. µοτσαρέλα, τριµµένη • ½ φλιτζ. τσαγ. καλαµπόκι κονσέρβας • 2-3 κ.σ. κόλιαντρο φρέσκο, ψιλοκοµµένο (προαιρετικά)
1. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
2. Ανοίξτε την αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury και απλώστε τη σε ένα µεσαίο στρογγυλό ταψί που έχετε στρώσει µε λαδόκολα. Γυρίστε τη ζύµη προς τα µέσα περιµετρικά, ώστε να φτιάξετε ένα στεφάνι. Ψήστε τη ζύµη στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 8΄ και αποσύρετε.
3. Βάλτε ένα µεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά. Ρίξτε το σπορέλαιο και προσθέστε το κοτόπουλο κοµµένο σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 1 εκ. Σοτάρετε το κοτόπουλο µέχρι να πάρει χρώµα και ρίξτε µία κουταλιά της σούπας σος τεριγιάκι και το καλαµπόκι, αφού το έχετε σουρώσει από την κονσέρβα. Ανακατέψτε να οµογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Απλώστε την υπόλοιπη σος τεριγιάκι στο κέντρο της ψηµένης ζύµης και µοιράστε οµοιόµορφα το µείγµα του κοτόπουλου. Πασπαλίστε όλη την επιφάνεια της πίτσας µε την τριµµένη µοτσαρέλα και ψήστε για ακόµα 6΄-10΄ µέχρι να πάρει χρώµα η πίτσα περιµετρικά και να λιώσει το τυρί. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήστε την πίτσα να κρυώσει ελαφρώς. Πασπαλίστε µε ψιλοκοµµένο κόλιαντρο (αν χρησιµοποιήσετε), κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα: Σος τεριγιάκι θα βρείτε σε µεγάλα σουπερµάρκετ στα ράφια µε τα ασιατικά προϊόντα ή σε καταστήµατα ασιατικών τροφίµων.
Ελλάδα - Πίτσα µε σάλτσα φέτας & ντοµατίνια
Αρώµατα Μεσογείου και γεύσεις ελληνικές σε µια µπουκιά!
Μερίδες: 6-8
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 15΄-20΄
Κόστος: € 8
• 1 αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury • 15 ντοµατίνια, κοµµένα στη µέση • 3 κ.σ. ελαιόλαδο • 1 κ.γ. ξίδι µπαλσάµικο • 1 κ.σ. κάππαρη, στραγγισµένη • 1 κ.σ. βασιλικό φρέσκο, χοντροκοµµένο • Αλάτι, πιπέρι µαύρο, φρεσκοτριµµένο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ
• 1 φλιτζ. τσαγ. φέτα, τριµµένη • 2 κ.σ. κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά) • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1. Σε ένα στρογγυλό ρηχό ταψάκι για πίτσα απλώστε την αφράτη ζύµη για πίτσα Pillsbury και διπλώστε προς τα µέσα όση περισσεύει, δηµιουργώντας περιµετρικά ένα στεφάνι.
2. Προθερµάνετε το φούρνο στους 180 °C, στον αέρα.
3. Ετοιµάστε τη σάλτσα φέτας. Βάλτε στο µπλέντερ τη φέτα, το γιαούρτι και την κρέµα γάλακτος και χτυπήστε τα µέχρι να γίνουν σάλτσα. Με ένα κουτάλι, απλώστε τη σάλτσα επάνω στη ζύµη και ψήστε τη στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 15΄-20΄.
4. Στο µεταξύ, πλύνετε τα ντοµατίνια, αφαιρέστε τα κοτσάνια τους και κόψτε τα στη µέση. Ρίξτε σε µπολ τα ντοµατίνια, το ελαιόλαδο, τη στραγγισµένη κάππαρη, το µπαλσάµικο ξίδι, τον χοντροκοµµένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το µείγµα µε ένα κουτάλι και καλύψτε το µπολ µε διάφανη µεµβράνη. Αφήστε το σε θερµοκρασία περιβάλλοντος µέχρι να ψηθεί η βάση, ώστε να βγάλει ο βασιλικός τα αρώµατά του και να µαριναριστούν τα ντοµατίνια.
5. Αποσύρετε την πίτσα από το φούρνο. Σουρώστε το µείγµα µε τα ντοµατίνια την κάππαρη και τον βασιλικό και απλώστε τα οµοιόρφα στην επιφάνεια της πίτσας. Κόψτε σε κοµµάτια και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα: Μπορείτε, αν θέλετε, να ψήσετε και τα ντοµατίνια µαζί µε την πίτσα, ώστε να καραµελώσουν.
ΠΗΓΗ: athensmagazine.gr