Κολομβία – Ακτή Ελεφαντοστού

Nικήτρια η πρώτη με σκορ 2 – 1. Οι ομάδες παρατάχθηκαν με τον ίδιο σχηματισμό που είχαν και στο πρώτο παιχνίδι τους, η Κολομβία με 4 – 4 – 2 και η Ακτή με 4 – 2 – 3 – 1. Το πρώτο ημίχρονο ηταν κακό, αφού και οι δυο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν στο χώρο του κέντρου, αφού οι μονομαχίες ηταν πολύ δυνατές και γινόντουσαν αρκετά φάουλ με αποτέλεσμα να κόβεται ο ρυθμός. Η Κολομβία ηταν πιο οργανωμένη, αλλά δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνα της Ακτής. Στο δεύτερο μέρος η Κολομβία μπήκε πιο δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μετά από στημένη φάση και μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα βρίσκοντας χώρους που είχαν αφήσει ακάλυπτους οι παίκτες της Ακτής που είχαν βγει μπροστά για να ισοφαρίσουν. Η Ακτή μεταμορφώνεται προς το καλύτερο πάντα με την είσοδο του Ντρογκμπα, αλλά αυτή τη φορά πρόλαβε η Κολομβία και προηγήθηκε κι αυτό δυσκόλεψε αρκετά την κατάσταση. Η Κολομβία είναι πολύ οικονομική ομάδα στο παιχνίδι της, αφού με λίγες ευκαιρίες πετυχαίνει τέρματα που χρειάζεται για να κερδίσει. Κορυφαίος των γηπεδούχων ο Ροντρίγκες, ενώ από τους ηττημένους προσπάθησε αρκετά ο Ζερβίνιο.

Ουρουγουάη – Αγγλία

Oι γηπεδούχοι επικράτησαν με σκορ 2 – 1. Η Ουρουγουάη ξεκίνησε με 4 – 4 – 2 με ρόμβο και παρτενέρ του Καβάνι αυτή τη φορά ήταν ο Σουάρεζ, ενώ η Αγγλία με 4 – 4 – 1 – 1 με τον Ρούνεϊ να παίζει πίσω από το φορ κι όχι στα πλάγια. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από το γρήγορο ρυθμό που είχε και την προσπάθεια που έκαναν οι δύο ομάδες να πάρουν το χώρο του κέντρου για να επιβάλουν το τέμπο που τους εξυπηρετούσε. Η Ουρουγουάη έδειξε να πατάει καλύτερα στην αρχή και να κρατάει περισσότερο την μπάλα στην κατοχή της, αλλά χωρίς να μπορεί να γίνεται απειλητική για τα αντίπαλα καρέ. Όσο η ώρα περνούσε η Αγγλία με το Στέρλινγκ κυρίως που πήγαινε σε πολλές 1v1 φάσεις προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, αλλά δεν είχε την καλή τελική πάσα. Κοντά στο τέλος του ημιχρόνου η Ουρουγουάη βρήκε ένα γκολ μετά από τη συνεργασία των 2 επιθετικών της πιάνοντας στον ύπνο την αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο μέρος η Αγγλία προσπάθησε και με τις αλλαγές που έκανε να γίνει πιο επιθετική και πιο ουσιαστική – είχε πάρει την κατοχή της μπάλας, αλλά εν απειλούσε καθόλου – ανέβασε τις γραμμές της, τα πλάγια μπακ πήραν επιθετικές πρωτοβουλίες κι έτσι μπόρεσε να φθάσει στην ισοφάριση. Σ’ ένα σημείο που όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο ή ότι η Αγγλία θα είναι αυτή που θα σκοράρει μιας και είχε το momentum ήρθε ο Σουάρεζ και έκανε το 2 – 1 για να στείλει τους Άγγλους λογικά πίσω στην Αγγλία. Οι Καβάνι και Σουάρεζ είχαν άψογη συνεργασία με τον πρώτο να κινείται περισσότερο εκτός περιοχής, ώστε να υποδέχεται μπάλες και να προσπαθεί να σπάσει κάποιες από αυτές προς τον έτερο επιθετικό που κινούνταν περισσότερο μέσα στην περιοχή, άλλωστε και τα δύο γκολ μπαίνουν μέσα από αυτή τη τακτική, αν και στο δεύτερο οι αμυντικοί της Αγγλίας έχουν λάθος θέσεις, αφού κανένας δεν κάνει βάθος τη στιγμή που η μπάλα έρχεται από ψηλά προς την εστία του Χάρτ. Καλύτεροι των νικητών οι 2 επιθετικοί, αλλά και οι Λοντέιρο και Ρίος που έβγαλαν απίστευτη ενέργεια, από τους Άγγλους ξεχώρισαν οι Μπέινς και Ρούνεϊ.

Ιαπωνία – Ελλάδα

Iσόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι ανάμεσα στις 2 ομάδες. Η Ιαπωνία ξεκίνησε με σύστημα 4 – 2 – 3 – 1 και η Ελλάδα με 4 – 3 – 3. Ο ρυθμός και η ένταση του αγώνα θύμισαν πολύ την αναμέτρηση του Ιράν με τη Νιγηρία, οι 2 αντίπαλοι ήθελαν, αλλά δεν μπορούσαν, αφού η ποιότητά τους είναι πολύ χαμηλή γι’ αυτό το επίπεδο. Η Ιαπωνία με μικρές κοντινές πάσες προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα, αλλά με εξαίρεση το Χόντα κανένας άλλος παίκτης δεν μπορούσε να κάνει κάτι επιθετικά και οι μόνες απειλές προς την εστία του Καρνέζη ήταν κάποια μακρινά σουτ. Η Ελλάδα εκδήλωνε επιθέσεις κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Χολέμπας και Σαμαρά να έχουν καλή συνεργασία, αλλά να αφήνουν αρκετές επιθέσεις μισοτελειωμένες. Προς το τέλος του ημιχρόνου ήρθε ο τραυματισμός του Μήτρογλου και η αποβολή του Κατσουράνη που άλλαξαν τα σχέδια του Σάντος, ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε το σύστημα σε 4 – 4 – 1 και έβαλε τον Καραγκούνη στη θέση του Φέτφατζίδη για να δώσει στον άξονα ένα στήριγμα στο Μανιάτη. Οι Ιάπωνες στο δεύτερο μέρος αγωνίστηκαν με 4 – 4 – 2 θέλοντας να πιέσουν και να κλείσουν την Ελλάδα στα καρέ της, αλλά με εξαίρεση δύο περιπτώσεις δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες, αντίθετα η Ελλάδα με πολύ τρέξιμο και πάθος κράτησε το 0 και θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο αν είχε καλύτερες εκτελέσεις στις στημένες μπάλες που κέρδισε. Καλύτερος παίκτης της Ιαπωνίας ήταν ο Χόντα, ενώ από την Ελλάδα ξεχώρισαν οι Μανιάτης, Καραγκούνης και Τοροσίδης.

ΠΗΓΗ: Overlap.gr