ΑΣ κοιτάξουμε τα δεδομένα…

Η εθνική μας ομάδα μέσα στο 2014 έχει δώσει έξι παιχνίδια. Φιλικά κι επίσημα. Δεν έχει σκοράρει στα πέντε από αυτά, με συνέπεια να έχει τρεις λευκές ισοπαλίες (0-0 με Ιαπωνία, Νιγηρία και Πορτογαλία) και να έχει χάσει δύο φορές (0-3 από Κολομβία και 0-2 από Κορέα).

Η μοναδική φορά που σκόραρε, κέρδισε με 2-1 τη Βολιβία, μία ομάδα όμως χαμηλότερης δυναμικότητας από τις πέντε παραπάνω ομάδες.

Οπότε ας ελπίσουμε ότι αν σκοράρει και με την Ακτή Ελεφαντόδοντος η Ελλάδα, θα πάρει τη νίκη.

Μία καλή ερώτηση είναι ποιος η, ποιοι θα βάλουν τα γκολ για να κερδίσουμε. Πάντως, βγάζοντας από τα δεδομένα το 2-1 επί της αδύναμης Βολιβίας, τελευταίος παίκτης που σκόραρε για την εθνική ήταν ο Μήτρογλου, που είχε βάλει τα τρία από τα τέσσερα γκολ επί της Ρουμανίας. Λεπτομέρεια: Έκτοτε ο Μήτρογλου δεν έχει ξανασκοράρει, είτε με εθνική, είτε με Ολυμπιακό, είτε με Φούλαμ.

Απέναντι σε αυτό το σκηνικό, υπάρχουν ο Ντρογκμπά, ο Μπόνι (16 γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ), ο Καλού (16 γκολ φέτος στο Σαμπιονά), ο Ζερβίνιο (9 γκολ φέτος στο Καμπιονάτο) κι ο Γκραντέλ (5 γκολ φέτος στο Σαμπιονά). Τρεις από αυτούς ξεκινάνε βασικοί κι οι δύο μπαίνουν αλλαγή. Κι από πίσω ο Τουρέ (20 γκολ φέτος στην Πρέμιερ Λιγκ).

Γνώμη μου; Θα κοίταζα πρώτα να προφυλαχθώ απ΄όλα αυτά τα θηρία. Χωρίς όμως να παίξω πολύ πίσω στα πρώτα λεπτά, γιατί αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα της εθνικής μας.

Μία λύση είναι να περάσει πιο μπροστά ο Τοροσίδης, με Μανιάτη, Καραγκούνη, Κονέ, Μήτρογλου, Σαμαρά να συμπληρώνουν την εξάδα κέντρου κι επίθεσης (και Σαλπιγγίδη, Γκέκα αλλαγές). Με Βύντρα δεξί μπακ (και Καρνέζη, Μανωλά, Σωκράτη, Χολέμπας).

Η άλλη λύση είναι να μείνει πίσω ο Τοροσίδης και να περάσει στα χαφ ένας εκ των Τζιόλη, Ταχτσίδη, Σάμαρη (δηλαδή ο πρώτος, αφού ο Σάντος δεν βάζει τους άλλους), μαζί με Μανιάτη, Καραγκούνη και Κονέ, Μήτρογλου, Σαμαρά μπροστά.

Άμα ελέγξουμε τους Αφρικάνους επιθετικούς, μόνο τότε θα έχουμε τύχη για νίκη. Διότι, η Ακτή Ελεφαντόδοντος στα 12 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα (έξι) και φιλικά (άλλα έξι), έχει κρατήσει το μηδέν μόλις μία φορά! Σε ένα φιλικό. Στα 11 υπόλοιπα παιχνίδια της έχει φάει γκολ. Από ένα, έως τέσσερα. Άρα, γκολ θα της βάλουμε.

Άμα δεν βάλουμε γκολ ούτε σε αυτούς, τότε…

Πηγή: gazzetta.gr