Αργεντινή – Ολλανδία
Νικήτρια ήταν η ομάδα της Λατινικής Αμερικής με σκορ 4 – 2 στη διαδικασία των πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια έληξε 0 – 0. Η Αργεντινή παρατάχθηκε με σύστημα 4 – 4 – 1 – 1 με το Μέσι να παίζει το ρόλο του ελεύθερου παίκτη πίσω από το φορ, ενώ η Ολλανδία με 3 – 5 – 2 με τους Φαν Πέρσι και Ρόμπεν να είναι οι επιθετικοί. Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ παράλληλο ποδόσφαιρο και χρησιμοποίησαν πολλές ψηλές μεταβιβάσεις για να επιτεθούν με αποτέλεσμα να μην είναι απειλητικές καθόλου. Επίσης, οι Μέσι – για την Αργεντινή και Ρόμπεν – για την Ολλανδία – ήταν πολύ καλά κλεισμένοι με διπλά μαρκαρίσματα και δεν μπορούσαν να βρουν χώρους για να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους, έτσι πολλοί ποδοσφαιριστές κατέφευγαν σε ατομικές προσπάθειες που δεν είχαν ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Το παιχνίδι κύλησε στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος και παρά μόνο στο τελευταίο τέταρτο είχε η κάθε ομάδα από μια σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε. Οι αλλαγές και των 2 προπονητών δεν έφεραν κάποια διαφοροποίηση και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, όπου ο Φαν Χάαλ άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 5 – 4 – 1 θέλοντας να κλείσει κι άλλο τους χώρους, αλλά και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση με τους Ρόμπεν και Κάουτ που έπαιζαν στα πλάγια, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα πέναλτι. Ο προπονητής της Ολλανδίας αυτή τη φορά δε θέλησε να αιφνιδιάσει με τη χρησιμοποίηση του Κρούλ – προφανώς και θα είχαν μελετήσει οι Αργεντινοί τις κινήσεις του – και πορεύτηκε με το Σίλεσεν που όμως δεν μπόρεσε να αποκρούσει κάποιο πέναλτι, σε αντίθεση με το Ρομέρο που φάνηκε περισσότερο έτοιμος για αυτή τη διαδικασία.
Η Αργεντινή με καλά και σίγουρα χτυπήματα προκρίθηκε στο τελικό μετά από 24 χρόνια και θέλει να φθάσει στην κατάκτηση του τροπαίου. Καλύτεροι παίκτες των γηπεδούχων στην κανονική διάρκεια ήταν οι Μασεράνο – ίσως και ο κορυφαίος της αναμέτρησης – Λαβέτσι και Πέρεζ, ενώ για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Βαϊνάλντουμ –που είχε σύνθετο ρόλο αμυντικά με το να πιέζει την πρώτη πάσα και επιθετικά με το να βγαίνει κρυφός φορ – Βλάαρ και Κάουτ.