Facebook Pixel Μουντιάλ: "Ναυαγεί" το πλάνο για Μουντιάλ στην Ελλάδα - Γιατί έκαναν… πίσω οι Σαουδάραβες - Φαβορί νέα υποψηφιότητα
Ποδόσφαιρο
| 2023-06-21 16:30:00

"Ναυαγεί" το πλάνο για Μουντιάλ στην Ελλάδα - Γιατί έκαναν… πίσω οι Σαουδάραβες - Φαβορί νέα υποψηφιότητα

Sportdog Team
"Ναυαγεί" το πλάνο για Μουντιάλ στην Ελλάδα - Γιατί έκαναν… πίσω οι Σαουδάραβες - Φαβορί νέα υποψηφιότητα

Ο Πρίγκιπας Φαϊσάλ ενημέρωσε τον υπηρεσιακό Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, πως μοιάζει πλέον εξαιρετικά δύσκολο να αναλάβουμε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Όνειρο θα παραμείνει η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο υπηρεσιακός υπουργός Εξωτερικών Βασίλης Κασκαρέλης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Φαϊσάλ Μπίν Φάρχαν, επιβεβαιώθηκε ότι το Ριάντ αποσύρεται από τη διεκδίκηση του  Μουντιάλ του 2030, για το οποίο είχαν υποβάλει από κοινού υποψηφιότητα με την Αίγυπτο και την Ελλάδα!

Ειδικότερα, οι πληροφορίες θέλουν τον Σαουδάραβα ΥΠΕΞ να δηλώνει στον Έλληνα ομόλογό του ότι επειδή το 2030 είναι χρονιά της Ευρώπης «υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση για να αναλάβει το Μουντιάλ 2030 η Ισπανία με την Πορτογαλία» και κατόπιν τούτου αποφάσισαν να αποσυρθούν.

«Με ευχαρίστησε πάρα πολύ για τη μέχρι σήμερα συνεργασία μας» δήλωσε, από τη μεριά του, ο Έλληνας ΥΠΕΞ.

Κατά πληροφοριες, επίσης, ο κ. Κασκαρέλης επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Αθήνας για την υποψηφιότητα της Σαουδικης Αραβίας για την EXPO 2030.

Ο Σαουδαραβας ΥΠΕΞ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε θερμά την ελληνική πλευρά «γιατί είμαστε από τους πρώτους που τους υποστηρίξαμε» ενώ πρόσθεσε πως  μέχρι σήμερα έχουν υποστήριξη από 130 χώρες για την ανάληψη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σαουδάραβας ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι στην επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογό του συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, η ενίσχυσή τους καθώς και οι γεωπολιτικές εξελίεξεις. 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags