Facebook Pixel Μαυροβούνιο - Αίγυπτος: Άνετο 2/2 για Μαυροβούνιο, πάει για... τελικό πρωτιάς με Λιθουανία (ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-27 14:01:00

Άνετο 2/2 για Μαυροβούνιο, πάει για... τελικό πρωτιάς με Λιθουανία (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Το Μαυροβούνιο του Νίκολα Βούτσεβιτς έκανε εύκολα το 2/2 (89-74 την Αίγυπτο) και περιμένει την Λιθουανία για έναν... τελικό (29/8) πρωτιάς.

Το Μαυροβούνιο μετά την νίκη του κόντρα στο Μεξικό έφτασε στο 2-0, καθώς «καθάρισε» την Αίγυπτο χωρίς να δυσκολευτεί. Έτσι, «τσέκαρε» το εισιτήριό του για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και θα παίξει στην 3η αγωνιστική κόντρα στην Λιθουανία, για να φανεί ποια ομάδα θα πάει με καλύτερο ρεκόρ στον Όμιλο που φιλοδοξεί να βρίσκεται και η Εθνική Ομάδα. Αντιθέτως, το σύνολο του Ρόι Ράνα «πλήρωσε» τις αμυντικές αδυναμίες του, υποχώρησε στο 0-2 και θα αγωνιστεί κόντρα στο Μεξικό δίχως ελπίδες για κάτι καλύτερο.

Ο Νίκολα Βούτσεβιτς ηγήθηκε των προσπαθειών των νικητών, έχοντας 16 πόντους με 7/10 εντός πεδιάς και 7 ριμπάουντ σε 22' στο παρκέ, ενώ ο Κέντρικ Πέρι έδωσε σημαντικές λύσεις με 11 πόντους και 6 ασίστ. Παράλληλα, ο Ντίνο Ράντονσιτς μέτρησε 10 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Νίκολα Ιβάνοβιτς είχε 15 πόντους με 3/6 τρίποντα. Από την άλλη μεριά, ο Εχάμπ Αμίν βρέθηκε σε εξαιρετικό... mood και έκανε μια ηρωική εμφάνιση (26 πόντοι σε 36' παρουσίας), αλλά δεν μπορούσε να ανατρέψει τα δεδομένα, που ήταν εις βάρος της Αιγύπτου.

Έκανε... κουμάντο από νωρίς το Μαυροβούνιο

Το σύνολο του Μπόσκο Ράντοβιτς ξεκίνησε πολύ καλύτερα την αναμέτρηση και έφτασε σε διψήφιο προβάδισμα (17-7 στο 5'). Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού, Κέντρικ Πέρι, είχε πάρει την... μπαγκέτα του μαέστρου (5ασ.), ενώ ο Ντίνο Ράντονσιτς μετρούσε 10π. με 5/5 δίποντα στα πρώτα λεπτά. Οι Αιγύπτιοι, που έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, δεν μπορούσαν να βρουν "stops" στην άμυνά τους και το Μαυροβούνιο έκανε... κουμάντο από το πρώτο δεκάλεπτο (27-17 στο 10', 8π. ο Νίκολα Βούτσεβιτς).

Η διαφορά δυναμικής μεταξύ των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη και η κατάσταση δεν άλλαζε. Στο 15' η ευρωπαϊκή ομάδα πήγε στο +15, με τον Εχάμπ Αμίν να μοιάζει... μόνος (10π.) και τους συμπαίκτες του να μετρούν ήδη 10 λάθη. Η υπεροχή της «παρέας» του Βούτσεβιτς στη ρακέτα ήταν ξεκάθαρη, ο Νίκολα Ιβάνοβιτς βοηθούσε πίσω από τα 6,75μ. (10π. με 2/3 τρίποντα) και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 51-37.

«Καθάρισαν» το ματς και την πρόκριση οι παίκτες του Ράντοβιτς

Το παιχνίδι έμοιαζε από τα πρώτα λεπτά με μια... παράσταση για έναν ρόλο και σε αυτό το τέμπο συνεχίστηκε και η επανάληψη. Το Μαυροβούνιο ήταν αποτελεσματικό, η Αίγυπτος εκτός από τα λάθη στην επίθεση «πλήρωνε» και το μικρότερο μέγεθός της στην άμυνα και η διαφορά άρχισε να «φλερτάρει» με τους 20π. (62-43 στο 25' με τον Πέρι να γίνεται διψήφιος). Σε εκείνο το σημείο, οι παίκτες του Ράντοβιτς βλέποντας πως είχαν βάλει... γερά θεμέλια για το 2-0 και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης «χαλάρωσαν» κάπως. Η Αίγυπτος, από την μεριά της, έκανε ένα μικρό «ντεμαράζ» στο τέλος της 3ης περιόδου (70-56 στο 30', έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Αμίν με 19π.). Ωστόσο, το σκηνικό δεν άλλαξε δραματικά (16π. με 7/10 εντός πεδιάς και 7ρ. ο Βούτσεβιτς).

Στην τελική ευθεία οι ανώτεροι Μαυροβούνιοι δεν συνάντησαν σημαντικά προβλήματα και πλησίασαν ξανά το +20 με μια νέα «βόμβα» του άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Νίκολα Ιβάνοβιτς (75-56 στο 32'). Μάλιστα, όπως αναμενόταν «άνοιξαν» το ροτέισιον με το σκορ στο +17 στο 35' (81-64) και τους κράτησαν όλους «φρέσκους» ενόψει του πολύ κρίσιμου αγώνα με την Λιθουανία (29/8), με το ταμπλό να «γράφει» 89-74 στο φινάλε της αναμέτρησης. Αυτό που είχε ενδιαφέρον, βέβαια, ήταν η ταυτόχρονη συνύπαρξη των «πύργων» Βούτσεβιτς - Ντούμπλιεβιτς, που δοκιμάστηκε αρκετά μέσα στο παιχνίδι.

Τα Δεκάλεπτα: 27-17, 51-37, 70-56, 89-74.

Πηγή: sdna.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags