Facebook Pixel Μουντομπάσκετ 2013: ΒΟΜΒΑ μεγατόνων στο Μουντομπάσκετ - Αποκλείστηκε το μεγάλο φαβορί η Γαλλία - Τρέλα η Λετονία! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-08-27 18:32:00

ΒΟΜΒΑ μεγατόνων στο Μουντομπάσκετ - Αποκλείστηκε το μεγάλο φαβορί η Γαλλία - Τρέλα η Λετονία! (Vid)

Sportdog Team

Απίθανη ανατροπή από -13 για τη Λετονία, που κέρδισε τη Γαλλία με 86-88 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του MundoBasket 2023.

Μετά το στραπάτσο από τον Κανάδα ακολούθησε η ήττα από την ψυχωμένη Λετονία με και πλέον οι Γάλλοι αποκλείονται από τη συνέχεια του Mundobasket και είναι αναγκασμένοι να παίξουν για τις θέσεις 17-32.

Οι Γάλλοι μας προϊδέασαν στο πρώτο ματς τους στο Mundobasket και τη συντριβή τους από τον Καναδά πως κάτι δεν πήγαινε καλά, με τους έμπειρους και παθιασμένους Λετονούς να επιβεβαιώνουν όσους υποστήριζαν πως είναι μια ομάδα ικανή να κάνει… κηδείες, υποχρεώνοντας τους τρικολόρ σε δεύτερη διαδοχική ήττα (88-86) και αποκλείοντάς τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν εντυπωσιακό και για τις δύο ομάδες που με υψηλά ποσοστά ευστοχίας εύρισκαν εύκολα τον δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι με το σκορ δεκαλέπτου να είναι 33-26 υπέρ των Γάλλων. Στο δεύτερο δεκάλεπτο όσο και αν προσπαθούσαν οι παίκτες του Κολέ να διευρύνουν το προβάδισμα, δεν κατάφερναν να φτιάξουν μια διαφορά ασφαλείας από τους Λετονούς που δεν παρατούσαν καμία φάση σε άμυνα και επίθεση. Οι παίκτες του Μπάνκι κατάφεραν έτσι με ένα υπέρ τους 23-20 να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με ένα άκρως διαχειρίσιμο -4 (53-49).

Στην τρίτη περίοδο η Γαλλία βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και κατάφερε να… ξεμακρύνει. Με τους Γάλλους να «σφίγγουν» την άμυνά τους και να δέχονται μόλις 13 πόντους, αλλά και με τον Φουρνιά να συνεχίζει σε υψηλούς ρυθμούς, άνοιξαν τη διαφορά στους 11 πόντους, 63-52 και με τον Γιαμπουσέλε να δίνει πολλές λύσεις σε άμυνα και επίθεση, ολοκλήρωσαν την περίοδο προηγούμενοι με 74-62.  

την τελευταία περίοδο οι Λετονοί απέδειξαν ότι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. «Έτρεξαν» ένα επιμέρους σκορ 1-7 στο πρώτο τετράλεπτο, μειώνοντας σε 75-69 και έδωσαν άλλον… αέρα στην αναμέτρηση. Ο Μπέρτανς με ένα ακόμα τρίποντο έκανε το 75-72, ο Φρανσίσκο προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμα για την ομάδα του, αλλά ένα ακόμα τρίποντο, από τον Ζάγκαρς αυτή τη φορά, έφερε την διαφορά στον πόντο, 80-79, τρία λεπτά πριν από το τέλος. Στα τελευταία δευτερόλεπτα μάλιστα οι Λετονοί κατάφεραν αν περάσουν μπροστά με βολές του Ρολάν Σμιτς, 87-86, με τους Γάλλους να χάνουν δύο ευκαιρίες με Φουρνιέ και Γιαμπουσέλε να περάσουν μπροστά τον Μπέρτανς να ευστοχεί σε μία βολή και τον Φρανσίσκο να αστοχεί στο τρίποντο που θα έδινε την νίκη στην Γαλλία.  

Τα Δεκάλεπτα: 33-26, 53-49, 74-62, 86-88

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags