Facebook Pixel Μουντομπάσκετ 2023: "Πονηρή και έξυπνη η Ελλάδα - Παλιά κόλπα από Ιτούδη - Μηδεν τοις εκατό Έλληνας ο Γουόκαπ"! (Vid)
Ποδόσφαιρο
| 2023-09-01 12:01:00

"Πονηρή και έξυπνη η Ελλάδα - Παλιά κόλπα από Ιτούδη - Μηδεν τοις εκατό Έλληνας ο Γουόκαπ"! (Vid)

Sportdog Team

Πρωταγωνιστές της Λιθουανίας μιλούν για την αναμέτρηση με την Εθνική, πετώντας απίστευτες ατάκες.

Ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας μίλησε για παλιά "τρικ" από την ελληνική ομάδα εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Λιθουανία, ενώ ο Ρόκας Γιοκουμπάιτιτς απάντησε με τρομερό τρόπο σε προβοκατόρικη ερώτηση για το πόσο Έλληνας είναι ο πρώην συμπαίκτης του στην Ζαλγκίρις, Τόμας Γουόκαπ.

«Ο Ιτούδης χρησιμοποιεί κάποια τρικ που τα είδαμε και στον αγώνα με τη Νέα Ζηλανδία. Δεν με εκπλήσσουν. Αυτά είναι παλιά κόλπα. Ξέρω τι είχε γίνει το 2017 στο Ευρωμπάσκετ, ήμουν κι εγώ εκεί. Γνωρίζω πώς παλεύει η Ελλάδα και ποια είναι σαν ομάδα. Νομίζω πως θέλουν να μας αποδυναμώσουν αναφέροντας πως εμείς είμαστε το μεγάλο φαβορί», τόνισε ο Μοτιεγιούνας σε συνέντευξή του στο Basketnews και πρόσθεσε:

«Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος, είναι επικίνδυνη αυτή η λέξη. Σε αυτό το στάδιο της διοργάνωσης, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα. Πας 100% προετοιμασμένος, με ένα πλάνο που έχουν προετοιμάσει οι προπονητές και εσύ πρέπει να δώσεις τα πάντα. Η Ελλάδα έχει αρκετούς παίκτες που έχουν παίξει ξανά σε αυτό το επίπεδο και τέτοιας σημασίας αγώνες. Ξέρουν καλά να παίζουν τέτοια παιχνίδια. Είδατε κι εσείς πόσο έξυπνα έπαιξαν με τη Νέα Ζηλανδία και σταμάτησαν τις γρήγορες επιθέσεις τους. Μετά από κάθε καλάθι τους ακουμπούσαν την μπάλα, ώστε να μην μπορούν να κάνουν οι αντίπαλοι άμεσα την επαναφορά, ώστε να επιτεθούν γρήγορα. Οι Έλληνες είναι πονηροί, έξυπνοι και σκληροί. Θα είναι μια δύσκολη μάχη και είμαστε έτοιμοι γι’ αυτή».

Όσο για τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις μίλησε στον λιθουανικό σταθμό LRT για τον σημερινό κρίσιμο αγώνα με την Ελλάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν θα μπορούσε να μη ρωτηθεί για τη μονομαχία του με τον Τόμας Γουόκαπ.

Μάλιστα, στο τέλος της μικρής συνέντευξης ρωτήθηκε προβοκατόρικα πόσο τοις εκατό Έλληνας είναι ο άσος του Ολυμπιακού και απάντησε χαμογελώντας «Μηδέν τοις εκατό».

Νωρίτερα, ο γκαρντ της Μπαρτσελόνα είχε πει για τον πρώην συμπαίκτη του στην Ζαλγκίρις: «Πάντα είναι ενδιαφέρουσα η μονομαχία με τον Γουόκαπ. Ξέρουμε ο καθένας τις αρετές του άλλου και είναι όμορφο όταν τον συναντώ στο παρκέ ή έξω από αυτό. Πιστεύω πως θα γίνει σκληρή μάχη, όχι μόνο μεταξύ μας, αλλά και μεταξύ των δύο ομάδων. Ελπίζουμε να παιχτεί ωραίο μπάσκετ».

Όσο για την Ελλάδα; «Με εξέπληξε ο τρόπος που έκανε την ανατροπή απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και δεν θα πρέπει κι εμείς να επαναπαυτούμε και να κάνουμε το ίδιο λάθος. Δεν θα πρέπει να παγιδευτούμε από την άμυνά τους, αλλά να παίξουμε πιο ελεύθερα. Στο δεύτερο ημίχρονο η Νέα Ζηλανδία δεν είχε επιλογές. Εμείς δεν επιτρέπεται να κάνουμε το ίδιο», ανέφερε και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πως οι Έλληνες γνωρίζουν από τέτοια παιχνίδια. Είναι μια αμυντική ομάδα που έχει εμπειρία σε τόσο σκληρό παιχνίδι. Δεν θα πρέπει να πάμε στο δικό τους αργό τέμπο, αλλά να πάμε στον ρυθμό που έχουμε από την αρχή της διοργάνωσης και να αποφύγουμε τα λάθη. Ο Ιτούδης είναι καλός προπονητής και θα έχει ένα πλάνο για να σταματήσει τα μεγάλα κορμιά μας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχουν ετοιμάσει. Εμείς χθες κάναμε λίγη προπόνηση, πήγαμε στο κέντρο για περπάτημα. Λίγη ξεκούραση δεν κάνει καλό, αλλά πλέον είμαστε φρέσκοι και έτοιμοι για μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Καρφάρα" Ιτούδη για τις απουσίες: "Κάντε γκάλοπ να δείτε γιατί λείπουν" - Τι είπε για διαιτησία, Θανάση και Λιθουανία (Vid)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags