Φοβερή ματσάρα στο Μάντσεστερ! Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να νικάει στο 29' 0-2 με δύο υπέροχα τέρματα του Ρούνει, η Σίτι ισοφάρισε στο δεύτερο ημίχρονο με φοβερή απόδοση 2-2, με γκολ των Τουρέ και Ζαμπαλέτα, ωστόσο ο Φαν Πέρσι με φάουλ στο 92' χάρισε τη νίκη στους «μπέμπηδες» με 2-3! Με το τρίποντο αυτό οι «κόκκινοι διάβολοι», που δικαίως φωνάζουν για γκολ που τους ακυρώθηκε λανθασμένα για το 0-3, ξέφυγαν με έξι

Καλύτερη η Σίτι, γκολάρα ο Ρούνεϊ!

Η Μάντσεστερ Σίτι ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό της. Στο έκτο μάλιστα λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν και την πρώτη τους καλή ευκαιρία, όταν από εκτέλεση φάουλ του Μπαλοτέλι (βίντεο στο τέλος), ο Ντε Χέα έπεσε και έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ. Στο πρώτο τέταρτο οι «Πολίτες» έπαιζαν στο μισό γήπεδο την Γιουνάιτεντ, ωστόσο στο 16' οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους φάση βρήκαν δίχτυα! Με ιδανική αντεπίθεση και τρεις πάσες του Φαν Πέρσι στον Γιανγκ και του Γιανγκ στον Ρούνεϊ, ο τελευταίος πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 (βίντεο στο τέλος).

Τα... έχασαν οι «Πολίτες», δίχτυα η Γιουνάιτεντ!

Το γκολ αυτό κόντρα στην ροή του ματς, βραχυκύκλωσε τους παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να κάνουν το ένα λάθος μετά το άλλο. Στο 21' μάλιστα, τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους γηπεδούχους, όταν ο Κομπανί τραυματίστηκε και πέρασε στην θέση του Κόλο Τουρέ. Αυτό βοήθησε την Γιουνάιτεντ να φτάσει στο 2-0, καθώς στο 29' ο Ράφαελ έκανε από δεξιά το γύρισμα και ο Ρούνεϊ αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή σημάδεψε σωστά και με ωραίο σουτ έγραψε και πάλι! Μετά και από αυτό το γκολ, οι φιλοξενούμενοι έγιναν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς. Στα επόμενα λεπτά κυκλοφορούσαν άνετα την μπάλα και μόνο μετά το 40'... εμφανίστηκε ξανά στο γήπεδο η Σίτι. Στο 43' μάλιστα, έχασε και μία καλή ευκαιρία με τον Μπάρι να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση, ωστόσο το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου.

Το ένα το ακύρωσε, το άλλο το μέτρησε

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαντσίνι έκανε κίνησε... ματ, περνώντας στο παιχνίδι τον Τέβεζ αντί του Μπαλοτέλι και έφερε το ματς τούμπα! Η Σίτι όντας καλύτερη πίεσε πολύ και στο 57' έφτασε πολύ κοντά με ωραίο σουτ του Αγκουέρο. Ακριβώς όμως στο επόμενο λεπτό η Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα!Ο Φαν Πέρσι με υπέροχο σουτ σημάδεψε το δοκάρι και Γιανγκ από κοντά σκόραρε. Το τέρμα όμως δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αν και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων καλυπτόταν. Πριν προλάβουν όμως καλά – καλά να διαμαρτυρηθούν οι «μπέμπηδες», η Σίτι βρήκε δίχτυα. Ο Ντε Χέα απέκρουσε στο 59' τα κοντινά σουτ των Τέβεζ και Σίλβα, ωστόσο στην συνέχεια της φάσης η μπάλα πήγε στον Γιάγια Τουρέ, ο οποίος με ωραίο σουτ μείωσε 1-2.

Τo γύρισε η Σίτι, το ...καθάρισε ο Φαν Πέρσι!

Από το γκολ του Τουρέ και μετά οι «Πολίτες» ήταν καλύτεροι και ουσιαστικά έπαιξαν μονότερμα την Γιουνάιτεντ. Στο 86' μάλιστα, ο Ζαμπαλέτα με ωραίο σουτ μετά από κόρνερ του Τέβεζ, νίκησε τον Ντε Χέα και έκανε το 2-2! Εκεί όμως που όλοι πίστευαν πως το ματς τελείωσε, «χτύπησε» ο Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός στο 92' εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Νασρί, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-3!

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί (21' Κολό Τουρέ), Νάστασιτς, Κλισί, Γιαγιά Τουρέ (84' Ντζέκο), Μπάρι, Νταβίντ Σίλβα, Νασρί, Αγκουέρο, Μπαλοτέλι (52' Τέβες).

MANUTD: Ντε Χέα, Ραφαέλ, Ρίο Φέρντιναντ, Έβανς (49' Σμόλινγκ), Εβρά, Κάρικ, Κλέβερλι (88' Γουέλμπεκ), Βαλένσια (84' Φιλ Τζόουνς), Άσλεϊ Γιανγκ, Ρούνεϊ, Φαν Πέρσι.

 




szólj hozzá: Balotelli


szólj hozzá: Man City vs Man United 0:1 Rooney
szólj hozzá: Man City vs Man United 0:2 Rooney
szólj hozzá: Man City vs Mn United 1:2 Yaya Toure
szólj hozzá: Man City vs Man United 2:2 Zabaleta
szólj hozzá: Man.City vs Man.United - 2-3(Van Persie Goal)