Με τους παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους και τους Μάτα-Νάνι και Καγκάβα να μην έχουν φαντασία, η Γιουνάιτεντ δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χάουαρντ. Τα «ζαχαρωτά», αντίθετα, είχαν τον τρόπο και ήταν και αποτελεσματικός, αφού με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπέινς στο 28’ και διαγώνιο σουτ του Μιραλάς στο 43’ έφτασαν στο 2-0!

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Έβερτον έγινε ακόμα πιο άνετη στον αγωνιστικό χώρο από τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ έμοιαζε παντελώς μπλοκαρισμένη και ανήμπορη να κάνει κάτι για να ξαναμπεί στο ματς. Η δεξιά πτέρυγα των «ζαχαρωτών» με τους Μιραλάς και Κόουλμαν ήταν… αξιοθαύμαστη, με τον Βέλγο να βγάζει εκπληκτική μπαλιά στον Λουκάκου στο 62’, για να αστοχήσει ο τελευταίος μπροστά από τον Ντε Χέα. Όσο περνούσαν τα λεπτά, τόσο πιο πολύ γινόταν διαδικαστικός ο χαρακτήρας του ματς, με την Έβερτον να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Στο 77’ από σέντρα του Μιραλάς, ο Νέισμιθ αστόχησε σε σουτ στην κίνηση, ενώ λίγο αργότερα ο ίδιος παίκτης υποχρέωσε τον Ντε Χέα σε απόκρουση. Ο Ρούνεϊ, έχασε τη μεγαλύτερη και μοναδική κλασσική ευκαιρία της Γιουνάιτεντ στο ματς, χάνοντας τετ-α-τετ με τον Χάουαρντ στο 87`.

Πηγή: england365.gr