Μόλις στο 5` ο Αργεντινός άσος άνοιξε το σκορ  και στη συνέχεια οι «πολίτες» εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο των ψυχρολουσία των φιλοξενούμενων, είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και επισκέπτονταν ανά τακτά διαστήματα την περιοχή του Γκριν. Μάλιστα, στο 32’ πήραν αέρα δύο τερμάτων, χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Κολάροφ, δίνοντας ουσιαστικά πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Η ΚΠΡ συμβιβάστηκε στην ιδέα του υποβιβασμού, αφού με την εικόνα της δεν μπορούσε… καν να σκεφτεί το ενδεχόμενο ανατροπής. Στην σημαντικότερη στιγμή της στο πρώτο μέρος, ο Φερ σημάδεψε- με λόμπα- το δοκάρι του Χαρτ.

Οι «ρέιντζερς»… παραδόθηκαν και αυτό έδωσε την ευκαιρία στη Σίτι στις αρχές του δευτέρου μέρους (50’) να πετύχει και τρίτο τέρμα με πρωταγωνιστή πάλι τον Κουν Αγουέρο.

Αν κανείς περίμενε ότι οι γηπεδούχοι θα κατέβαζαν στροφές, έκαναν λάθος. Συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και στο 65’ έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση, με τον Αργεντινό να ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και να σημειώνει χατ-τρικ! Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε ακόμη μία… σφαλιάρα για την ΚΠΡ με τον Μίλνερ και στο 87’ το τελειωτικό χτύπημα με πρωταγωνιστή τον Νταβίντ Σίλβα.