Στα 36 του, πλέον, χρόνια ο Τζον Τέρι δεν βρίσκεται στα βασικά σχέδια του Αντόνιο Κόντε και από την αρχή της χρονιάς, είναι μεταξύ των αναπληρωματικών στην Τσέλσι. Ο εμβληματικός αρχηγός των «μπλε» έχει συμβόλαιο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και οι διοικούντες την ομάδα του Λονδίνου δεν φέρονται διατεθειμένοι να ανανεώσουν το συμβόλαιο του και μάλιστα δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τον παραχωρήσουν με μεταγραφή στο «χειμερινό παζάρι».

εωρείται βέβαιο πως σχετική ζήτηση θα υπάρξει, καθώς ήδη «σειρήνες» από την Κίνα έχουν ακουστεί για τον βετεράνο άσο και συγκεκριμένα από την Σανγκάη SIPG. Προπονητής του κινέζικου συλλόγου είναι ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι τη σεζόν 2011/12 και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «TIMES», ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δουλέψει ξανά με τον Τέρι, προσθέτοντας έτσι μια αξιόπιστη λύση στην αμυντική γραμμή της ομάδας του.

Να σημειωθεί πως ο βετεράνος Αγγλος μπακ είχε απορρίψει πρόταση της ίδιας κινέζικης ομάδας πριν δύο χρόνια. Τότε ο σύλλογος της Σανγκάης του πρόσφερε μονοετές συμβόλαιο, με απολαβές που άγγιζαν τα 14 εκ. ευρώ, αλλά ο Τέρι προτίμησε να μείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».
Σύμφωνα, πάντα, με το ίδιο ρεπορτάζ η κινέζικη ομάδα είναι διατεθειμένη να περιμένει τον Τέρι ακόμη και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, σε περίπτωση που επιθυμεί να μείνει στο Λονδίνο και να διεκδικήσει το πέμπτο πρωτάθλημα της καριέρας του.