Ο Οσκαρ θα φύγει από την Τσέλσι και την πρέμιερ λιγκ τον προσεχή Ιανουάριο. Ο Βραζιλιάνος διεθνής μέσος δεν είναι στα πλάνα του Αντόνιο Κόντε για τη βασική ενδεκάδα και έχει ζητήσει από τον ατζέντη του να του βρει νέα ομάδα. Μπορεί ο Κόντε να δήλωσε πως χρειάζεται τον Οσκαρ, αλλά ο τελευταίος δεν ικανοποιείται από το ρόλο του αναπληρωματικού και επιμένει να του δοθεί μεταγραφή.

Σύμφωνα, μάλιστα, με δηλώσεις του στην εφημερίδα του Ρίο Ντε Τζανέιρο «Globo», ο Οσκαρ αποκάλυψε πως είναι στις τελικές συζητήσεις για να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Κίνας και συγκεκριμένα στη Σανγκάη SIPG. «Είναι 90% τελειωμένη υπόθεση η μεταγραφή μου στην Κίνα», δήλωσε σχετικά ο Οσκαρ. Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Προπονητής του κινέζικου συλλόγου είναι ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος βρέθηκε στον πάγκο της Τσέλσι τη σεζόν 2011/12 και σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Globo», ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να δουλέψει με τον Οσκαρ, προσθέτοντας έτσι μια αξιόπιστη λύση στη μεσαία γραμμή της ομάδας του.