Δίχως αμφιβολία αυτά είναι τα παιχνίδια που περιμένει να δει όλος ο κόσμος. Είναι τα μεγάλα ντέρμπι με πάθος, ένταση και όλοι περιμένουν να δουν ματσάρα. Έναν αγώνα που χορταίνει κανείς να βλέπει. Κάτι τέτοιοδεν επιβεβαιώθηκε σήμερα στο Άνφιλντ με τη Λίβερπουλ και τη Γιουνάιτεντ να κολλάνε στο μηδέν.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο η Λίβερπουλ είχε την κατοχή πίεζε αλλά η ομάδα του Μουρίνιο είχε στηθεί πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και δεν άφηνε τους γηπεδούχους να γίνουν απειλητικοί.

Ωστόσο, ούτε η Γιουνάιτεντ μπορούσε να χτυπήσει στην κόντρα καθώς όσες φορές έκλεβαν την μπάλα οι «κόκκινοι διάβολοι» ο Λουκάκου δεν έβρισκε στηρίγματα και δεν μπορούσε να απειλήσει.

Δύο φάσεις ξεχώρισαν, μία για την κάθε ομάδα αλλά οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, από τη μία ο Ντε Χέα και από την άλλη ο Μινιολέ έδειξαν την κλάση τους.

Αρχικά η Λίβερπουλ στο 34' μετά από πανέμορφο γύρισμα του Φιρμίνο, η μπάλα έφτασε στον Μάτιπ εκείνος σούταρε από κοντά αλλά ο Ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά με το πόδι.

Η μεγάλη φάση της Γιουνάιτεντ ήρθε στο 43' με τον συνήθη ύποπτο Ρομέλου Λουκάκου. Ο Βέλγος επιθετικός βρέθηκε τετ α τετ με τον Μινιολέ σούταρε δυνατά αλλά ο συμπατριώτης του πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος η κατάσταση ήταν χειρότερη, η ομάδα του Μουρίνιο παρουσιάστηκε πιο αμυντική και έκλεινε καλύτερα τους χώρους ενώ η Λίβερπουλ είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων ωστόσο δεν μπόρεσε να φτιάξει αξιόλογες φάσεις.

Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία ήρθε από τον Εμρέ Τσαν στο 56' όταν από κοντά με προβολή έστειλε τη μπάλα άουτ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ προσπάθησε να με σέντρες και στημένες φάσεις (κυρίως κόρνερ) να απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η άμυνα της Γιουνάιτεντ ήταν από «ατσάλι»

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποιος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αλλά ούτε ότι κάποιος έκανε φοβερή γκάφα. Η Γιουνάιτεντ είχε σε καλή μέρα όλη την άμυνά της και τη γενικότερη ανασταλτική της λειτουργία και η Λίβερπουλ τα έκανε όλα σωστά εκτός από την τελικά πάσα και την εκτέλεση. Αν κάποιος πρέπει να ξεχωρίσει αυτός είναι σίγουρα ο Ντε Χέα που έκανε μία απίστευτη απόκρουση στο σουτ το Μάτιπ στο 34' και κράτησε το μηδέν. Καλή ήταν και η απόκρουση του Μινιολέ στο σουτ του Λουκάκου στο 43'.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ παρατάχθηκε με τον Μινιολέ κάτω από τα δοκάρια δεξιά τον Γκόμεζ αριστερά τον Μορένο και στο κέντρο της άμυνας τον Μάτιπ με τον Λόβρεν. Στη μεσαία γραμμή ο Χέντερσον μαζί με τον Τσαν και τον Βαϊνάλντουμ. Την τριάδα της επίθεσης συνθέτει ο Σαλάχ ο Κουτίνιο και ο Φιρμίνο σε ένα 4-3-3. Ο Κουτίνιο κινούταν σε ένα πιο κεντρικό ρόλο για να μοιράζει μαζί με τον Βαϊνάλντουμ ενώ ο Σαλάχ και ο Φιρμίνο προσπαθούσαν να τρυπώσουν στην αντίπαλη περιοχή και να υποδεχθούν τις πάσες των συμπαικτών τους. Ο Σαλάχ και ο Κουτίνιο έδωσαν τη θέση τους στους Τσάμπερλεϊν και Στάριτζ, σε μία κίνηση του Κλοπ να φρεσκάρει τη γραμμή κρούσης του. Αργότερα τη θέση του Φιρμίνο πήρε ο Σολάνκε.

Η Γιουνάιτεντ παρατάχθηκε με σχηματισμό 3-4-3 με τον Ντε Χέα κάτω από τα δοκάρια τον Βαλένσια αριστερά τον Νταρμιάν αριστερά και στο κέντρο της άμυνας ο Σμόλινγκ με τον Τζόουνς. Στο κέντρο ο Μουρίνιο διάλεξε τον Ερέρα και τον Μάτιτς και στα άκρα τον Γιάνγκ με τον Μκιταριάν. Την επίθεση των κόκκινων διαβόλων συνθέτουν ο Μαρσιάλ και ο Λουκάκου. Το 3-4-3 του Μουρίνιο άλλαζε και γινόταν 4-1-4-1 για να υπάρχουν δύο ζώνες άμυνας και λιγότεροι χώροι, κάτι που σημαίνει καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Ο Μουρίνιο πέρασε τον Λίνγκαρντ και τον Ράσφορντ για να δημιουργήσει περισσότερους κινδύνους στη Λίβερπουλ κάτι όμως που δε συνέβη.

Η ΦΑΣΗ: Δίχως καμία αμφιβολία η φάση του αγώνα είναι εκείνη που ο Ντε Χέα αποκρούει το σουτ του Μάτιπ. Πραγματικά σπουδαία επέμβαση από τον Ισπανό γκολκίπερ που έδιξε την κλάση του αποκρούνοντας εντυπωσιακά με το πόδι.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Ο Άτκινσον είχε πολύ καλή διαιτησία χωρίς βέβαια να έχει κάποια δύσκολη φάση. Απέφυγε και τις κίτρινες κάρτες και δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση το παιχνίδι αρνητικά με τις αποφάσεις του.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Φυσικά χαίρεται η Γιουνάιτεντ από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Μουρίνιο έστησε την ομάδα του έτσι ακριβώς όπως έπρεπε να για πάρει την ισοπαλία και τελικα το κατάφερε.

ΞΕΚΑΘΑΡΑ: Φάνηκε η απουσία του Μανέ στο επιθετικό κομμάτι καθώς η Λίβερπουλ τα έκανε όλα σωστά αλλά στην τελική προσπάθεια τα χάλαγε και έτσι δεν πήρε αυτό που ήθελε μένοντας στο μηδέν. Η Γιουνάιτεντ ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να πάρει την ισοπαλία και τα κατάφερε.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 20 (+19)

2. Μάντσεστερ Σίτι 19 (+20)

3. Τότεναμ 14

4. Τσέλσι 13

5. Άρσεναλ 13

6. Λίβερπουλ 13

7. Μπέρνλι 12

8. Γουότφορντ 12

9. Νιούκαστλ 10

10. Γουέστ Μπρομ 9

11. Χάντερσφιλντ 9

12. Σαουθάμπτον 8

13. Στόουκ 8

14. Μπράιτον 7

15. Γουέστ Χαμ 7

16. Έβερτον 7

17. Λέστερ 5

18. Σουόνσι 5

19. Μπόρνμουθ 4

20. Κρίσταλ Πάλας 0

ΠΑΤΑ ΤΟ:

Δείτε πως περιέγραψε το sportdog.gr το ματς πατώντας ΕΔΩ

Επιμέλεια: Παναγιώτης Κομποθέκρας