Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Άρσεναλ και Λίβερπουλ στο "Εμιρεϊτς", στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Premier League.

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, αν και η Λίβερπουλ είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες, δύο δοκάρια και ένα γκολ του Μανέ, που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Η πρώτη σπουδαία στιγμή ανήκε στην Άρσεναλ στο 16' με τον Μχιταριάν, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 18' ο Φιρμίνο πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λενό, αυτή βρήκε το αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια σκόραρε σε κενή εστία ο Μανέ, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα από τον διαιτητή.

Στο 45' ο Φαν Ντάικ έπιασε την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να χτυπάει το δεξί δοκάρι του Λενό και στο 61' ήρθε το γκολ για τους Κόκκινους με "δράστη" τον Μίλνερ. 

Ο Μανέ από αριστερά έκανε το δυνατό γύρισμα, ο Λένο απομάκρυνε με γροθιές, η μπάλα βρήκε το πόδι του Χόλντινγκ και στρώθηκε στον Άγγλο χαφ, που με σουτ από το ύψος του πέναλτι έβαλε μπροστά στο σκορ την Λίβερπουλ.

Στη συνέχεια η Άρσεναλ ανέβασε ρυθμούς και πίεσε, καταφέρνοντας να φτάσει στην ισοφάριση με φοβερό γκολ του Λακαζέτ στο 82ο λεπτό, ύστερα από εξαιρετική κάθετη του Ιγουόμπι.

Η Λίβερπουλ είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 83', όμως το τρομερό σουτ του Μανέ έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Λενό κι έτσι το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ: Λένο, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Χόλντινγκ, Κολάσινατς (81’ Γουέλμπεκ), Τορέιρα, Τζάκα, Μχιταριάν (68’ Ιγουόμπι), Οζίλ, Ομπαμεγιάνγκ (73’ Ράμσεϊ), Λακαζέτ

Λίβερπουλ: 'Αλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Μανέ, Σαλάχ (94' Μάτιπ), Φιρμίνο (80’ Σακίρι)

Δείτε φάσεις και γκολ από την αναμέτρηση:

Νίκη για τον αδικοχαμένο Βιχάι για την Λέστερ

Στα υπόλοιπα ματς της ημέρας ξεχωρίζει η νίκη της Λέστερ επί της Κάρντιφ με 1-0 εκτός έδρας με ένα γκολ του Γκρέι στο 55', σε έναν αγώνα που έγινε κάτω από έντονη συναισθηματικό φόρτιση και φυσικά τις "αλεπούδες" να αφιερώνουν τη νίκη τους στον πρόσφατα αδικοχαμένο πρόεδρο της ομάδας, Βιχάι Σριβανταναπράμπα.

Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Γ. 1-2 (11' Γουίλσον / 35' Μαρσιάλ, 92' Ράσφορντ)

Κάρντιφ - Λέστερ 0-1 (55' Γκρέι)

Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι 4-2 (11' Αρναούτοβιτς, 68' & 84' Φελίπε Άντερσον, 92' Ερνάντες / 45' Γκούντμουντσον, 78' Γουντ)

Έβερτον - Μπράιτον 3-1 (26' & 77' Ρισάρλιζον, 50' Κόουλμαν / 33' Ντανκ)

Νιούκαστλ - Γουότφορντ 1-0 (65' Αγιόθε Πέρεθ)

Άρσεναλ - Λίβερπουλ 1-1 (82' Λακαζέτ / 61' Μίλνερ)