Τσέλσι: Πρόταση για εξαγορά των Μπλε φέρεται ότι έχει κάνει ο Τούρκος μεγιστάνας Μουχσίν Μπαϊράκ σύμφωνα με Μέσα από την γειτονική χώρα και μάλιστα εκεί φιλοξενούνται δηλώσεις του ίδιου όπου και αναφέρει: 

«Διαπραγματευόμαστε την αγορά της Τσέλσι με τους δικηγόρους του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η διαπραγμάτευση βρίσκεται στο στάδιο των υπογραφών. Σύντομα θα πετάξουμε για το Λονδίνο με την τουρκική σημαία.

Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς επιβεβαίωσε ότι θα πουλήσει την Τσέλσι, την οποία απέκτησε το 2003. Το νομικό επιτελείο της εταιρίας μας, όπως και αυτό του Αμπράμοβιτς βρίσκονται σε επαφές από την πρώτη μέρα που η Τσέλσι μπήκε σε καθεστώς πώλησης. Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν και πιστεύουμε ότι θα υπογράψουμε σύντομα. Αυτή η αγορά θα είναι επίσης πολύ σημαντική για την Τουρκία.

Εμείς καταθέσαμε την πρόταση μας. Μετά τον πόλεμο Ρωσίας - Ουκρανίας οι Ρώσοι βρίσκουν ασφαλές περιβάλλον την Τουρκία και θα ήθελαν να μεταφέρουν εκεί, όλα τα χρήματα που θα αποκτήσουν από πιθανές πωλήσεις περιουσιακών τους στοιχείων», αναφέρει μεγιστάνας χαρακτηριστικά με την είδηση για την αγορά πάντως να μην έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη. 

Ο Μπαΐράκ, που θέλει να κάνει δική του την Τσέλσι είναι πρόεδρος της εταιρίας AB Group Holding, που δραστηριοποιείται σε πάρα πολλές χώρες εκτός Τουρκίας (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο) στον κατασκευαστικό τομέα, όπως και σε αυτούς της ενέργειας και του τουρισμού.