Facebook Pixel Αγγλία: Όταν η Ελισάβετ έπαιζε... μπάλα - "Πρόδωσε" την ομάδα της - Τι υποστηρίζουν στη Βασιλική οικογένεια (vid)
Ποδόσφαιρο
| 2022-09-09 18:38:00

Η ομάδα που υποστήριζε η Ελισάβετ και γιατί την "πρόδωσε" - Το παρασκήνιο από τη ΦΩΤΟ του Μουντιάλ

Του Μιχάλη Σοφιανού
Η ομάδα που υποστήριζε η Ελισάβετ και γιατί την "πρόδωσε" - Το παρασκήνιο από τη ΦΩΤΟ του Μουντιάλ

Η βασιλική οικογένεια είναι μακριά από τον λαό, όχι όμως από την μπάλα! Τελικά υποστήριζε κάποια ομάδα η Βασίλισσα και γιατί αργότερα άλλαξε άποψη; Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος σύλλογος στο Μπάκιγχαμ και το... δώρο στον νέο Μονάρχη από club που ελάχιστοι περίμεναν να ακούσουν.

Αγγλία: Από το απόγευμα της Πέμπτης (8/9) τόσο η Μεγάλη Βρετανία όσο και ολόκληρος ο πλανήτης βιώνει κάτι πρωτόγνωρο, μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ μιας και κάτι ανάλογο είχε να συμβεί από το μακρινό 1953. Φυσικά από εκείνη την ώρα έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλά για την ζωή της Βασίλισσας, όμως αυτό που παραμένει… μυστήριο είναι η σχέση της με τον αθλητισμό, αλλά και το ομάδα υποστήριζε η ίδια όσο και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια.

Η Ελισάβετ «έφυγε» από τη ζωή έχοντας καταφέρει να δει τον αθλητισμό να αλλάζει στις δεκαετίες που βρέθηκε στην εξουσία της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι βιογράφοι και συγκεκριμένα ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, είχε την πρώτη επαφή της με το ποδόσφαιρο σε πολύ μικρή ηλικία στο εξοχικό σπίτι στο Μπαλμόραλ, όπου και απεβίωσε. Μάλιστα η μικρή πριγκίπισσα τότε αγωνιζόταν πολύ συχνά σαν τερματοφύλακας σε οικογενειακά παιχνίδια που λάμβαναν χώρα στη Σκωτία. Φυσικά το αγαπημένο άθλημα έγινε… συνώνυμό της στο Νησί από το 1953 και μετά που ανέβηκε στον θρόνο μιας και μέχρι πρόσφατα ήταν αυτή που έδινε το Κύπελλο Αγγλίας στον νικητή του παλαιότερου θεσμού στον πλανήτη.

Ήταν 2 Μαΐου 1953 όταν η νεαρή Βασίλισσα έδινε για πρώτη φορά το παρών στο Γουέμπλεϊ παρακολουθώντας τον τελικό μεταξύ της Μπλάκμπουλ και της Μπόλτον, με την πρώτη να κερδίζει 4-3 και την ίδια να δίνει το βαρύτιμο τρόπαιο στον μύθο του αγγλικού ποδοσφαίρου, Στάνλεϊ Μάθιους. Παράλληλα η «Λίλιμπετ» ήταν εκείνη που έδωσε στην Αγγλία κάτι που περίμενε από… πάντα. Ήταν εκείνη που το 1966 είχε δώσει στον Μπόμπι Μουρ το τρόπαιο του Ζιλ Ριμέ, όταν τα τρία Λιοντάρια είχαν κερδίσει στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Γερμανία, μια εικόνα που ακόμα και σήμερα σκορπίζει ρίγη συγκίνησης σε όλους τους ποδοσφαιρόφιλους του Νησιού. Την ίδια μέρα ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας, Μπόμπι Μουρ, ένιωσε… ταπεινός μπροστά της μιας και ο ίδιος είχε δηλώσει αργότερα το άγχος του όταν είδε τα χέρια του λασπωμένα πριν χαιρετήσει την Ελισάβετ, ψάχνοντας μέρος να τα καθαρίσει πριν πιάσει τα άσπρα γάντια της.

Τι ομάδα υποστήριζε η Ελισάβετ και ποια η αγαπημένοι σύλλογοι των υπολοίπων προσώπων της Βασιλικής οικογένειας

Όπως είναι λογικό για κάποιον που αγαπάει το ποδόσφαιρο μια από τις πρώτες σκέψεις του είναι το αν ένας Βασιλιάς έχει κάποια ομάδα που αγαπά περισσότερο και ναι ποια. Όσον αφορά την Ελισάβετ είχε την… αγάπη της την οποία όμως στο μέλλον… πρόδωσε για κάποια άλλη. Όπως αναφέρουν άνθρωποι από την Αγγλία που έχουν ασχοληθεί με τη ζωή της η Βασίλισσα συμπαθούσε τη Γουέστ Χαμ, χωρίς να το… φωνάζει. Ο λόγος ήταν η μεγάλη ομάδα των Σφυριών τη δεκαετία του 60 που έκανε πολλούς να την αγαπήσουν. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και στις αρχές του 2000 ξεκίνησε να συμπαθεί την Άρσεναλ, του Αρσέν Βενγκέρ και του Ανρί και μάλιστα το 2007 κάλεσε τους Κανονιέρηδες στο παλάτι, με τον Γάλλο να αναλαμβάνει τον ρόλο να της συστήσει τους συμπαίκτες του και να εντυπωσιάζεται με τον Σεσκ Φάμπρεκας μετά από κουβέντα που είχε μαζί του.

Όσον αφορά τον Βασιλιά, πια, Κάρολο όσο και τους Πρίγκηπες Γουίλιαμ και Χάρι έχουν και αυτοί τις αγαπημένες τους ομάδες, με τις φήμες στο Νησί να αναφέρουν ότι πολλές φορές έχουν επηρεάσει για την αγορά παικτών και τις προσλήψεις προπονητών. Ο νέος μονάρχης αποκαλύφθηκε, το 2012, ότι είναι υποστηρικτής της Μπέρνλι μετά από ένα φιλανθρωπικό έργο που έκανε στην περιοχή και την ομάδα από τότε να του κάνει δώρο κάθε χρόνο ένα VIP εισιτήριο διαρκείας.

Αν ψάξουμε να βρούμε τον πιο δραστήριο μέλος της βασιλικής οικογένειας με το ποδόσφαιρο τότε αυτός δεν είναι άλλος από τον πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ο δούκας του Κέιμπριτζ είναι φανατικός οπαδός της Άστον Βίλα, έχοντας παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της ομάδας όταν ήταν μικρός, ενώ παράλληλα είναι πρόεδρος, τιμητικά, της FA και μάλιστα έχει παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια της Αγγλίας και τελικούς Κυπέλλου. Παράλληλα ο ίδιος έχει φτιάξει και το εθνικό ποδοσφαιρικό κέντρο του St George's Park, το οποίο έχει σύνδεση με τα Τρία Λιοντάρια, ενώ φιλοξένησε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ για να γιορτάσει το έργο των εθελοντών. 

Ο πρίγκιπας Χάρι έχει μείνει… σιωπηλός όσον αφορά την ομάδα που υποστηρίζει παρακολουθώντας κυρίως παιχνίδια της Εθνικής ομάδας, όμως σε ερώτηση που του έγινε στη Νέα Ζηλανδία, πριν μερικά χρόνια, είχε πει ότι «το μεγαλύτερο μέρος της βασιλικής οικογένειας είναι οπαδοί της Άρσεναλ». Εικάζεται μάλιστα ότι ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, που έλαβε χώρα την ίδια μέρα με τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι, γινόταν σκόπιμα στις 12 μ.μ. ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε οι παρευρισκόμενοι της μεγάλης ημέρας να μπορούν να παρακολουθήσουν τον μεγάλο αγώνα που ξεκίνησε στις 17:15. Όσο αναφορά τη σύζυγο του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, πολλοί πίστευαν ότι και εκείνη θα ήταν οπαδός της Άστον Βίλα, όμως το 2015 αποκάλυψε ότι συμπαθεί τη Τσέλσι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags