Premier League: Με πέναλτι του Χάαλαντ στο 95’ η Σίτι των 10 παικτών νίκησε 2-1 την Φούλαμ και πέρασε στην κορυφή. Βαθμό στο 96’ κόντρα στην Μπρέντφορντ πήρε η Νότιγχαμ Φόρεστ.

Αν και βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση από το… πουθενά, η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα βρήκε τον τρόπο να πάρει ένα πολύτιμο τρίποντο και με ματς περισσότερο να περάσει πάνω από την Αρσεναλ και την κορυφή της Premier League.

Οι Πολίτες πήραν το προβάδισμα στο 17’ με διαγώνιο σουτ του Αλβαρες μετά την πάσα του Γκουντογκάν, όμως παρότι κυριαρχούσαν πλήρως στο ματς, σε μια στιγμή άλλαξαν τα πάντα. Στο 26’ ο Ζοάο Κανσέλο έσπρωξε αντίπαλο από πίσω μέσα στην περιοχή, είδε απευθείας κόκκινη και παραχώρησε πέναλτι. Ο Αντρέας Περέιρα από τα 11 βήματα νίκησε τον Εντερσον και το 1-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο κομμάτι του ματς, όταν ο Χάαλαντ, ερχόμενος από τον πάγκο, έγινε πρωταγωνιστής. Στο 95’ ο Ντε Μπρόινε πήρε πέναλτι και παρά την όχι καλή εκτέλεσή του ο Νορβηγός έγραψε το τελικό 2-1.

Στα άλλα ματς που έγιναν την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ προηγήθηκε, είδε την Μπράιτον να κάνει την ανατροπή, όμως με γκολ στο 96’ μπόρεσε να πάρει κάτι από το ματς. Ο Γκιμπς-Γουάιτ άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ, όμως με γκολ των Μ’Μπεμό και Γουίσα, η Μπρέντφορντ γύρισε την κατάσταση, όμως δεν άντεξε, αφού στην τελευταία φάση ο Γιόργκενσεν έβαλε αυτογκόλ για να διαμορφωθεί το τελικό 2-2.

Αγώνας με ακόμα πιο πολλά γκολ έγινε στο Elland, στον οποίο η Λιντς αν και ήταν πίσω στο σκορ με 1-3 πέτυχε τεράστια νίκη με ανατροπή, με τον Σάμερβιλ να είναι, όπως και κόντρα στην Λίβερπουλ, ο πρωταγωνιστής στο τελικό 4-3. Ταβερνίερ, Μπίλινγκ, Σολάνκε πέτυχαν τα γκολ των φιλοξενούμενων, Ροντρίγκο, Γκρίνγουντ, Κούπερ βρήκε δίχτυα για την ομάδα του Μαρτς. Δεν σηκώνει κεφάλι με τίποτα η Γουλβς, η οποία υπέστη εντός έδρας ήττα με 2-3 από την Μπράιτον.

ΠΗΓΗ: sdna.gr