Ξεκάθαρο μήνυμα των «Σφυριών» προς τις δύο Μάντσεστερ, την Άρσεναλ, αλλά και την Τσέλσι, που παραδόξως τον είχε στις Ακαδημίες της εφτά χρόνια, αλλά τον άφησε ελεύθερο στα 14 του (!), για όποιον πιστεύει ότι μπορεί ν’ αποκτήσει τον ταλαντούχο μέσο επιθετικό τους με λιγότερα από 140εκ. ευρώ.

«Επιθυμία μας είναι να παραμείνει, αν όμως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ας έρθουν να το συζητήσουμε ξεκινώντας από το ποσό που εκτιμούμε ότι αξίζει», ξεκαθάρισε ο Σκοτσέζος προπονητής, Ντέιβιντ Μόγιες που μετά το 2-1 σε βάρος της Άλκμααρ στον πρώτο ημιτελικό του Conference League ονειρεύεται να χαρίσει στον Ράις, αλλά και στους Hammers τον πρώτο τους, ευρωπαϊκό τελικό από το μακρινό 1976.

Γεννημένος πριν από 24 χρόνια στο Κίνγκστον, στην καρδιά του Λονδίνου και στις όχθες του Τάμεση, ο Ράις αφού αγωνίστηκε σε όλες τις κατηγορίες της εθνικής Ιρλανδίας, την πατρίδα των παππούδων του, στις Under 16, 17, 19, 21 φορώντας και τρία φιλικά τη φανέλα των Ανδρών επέλεξε το ’19 την εθνική Αγγλίας με την οποία έχει ήδη αγωνιστεί σε 41 παιχνίδια με τρία γκολ.

Μαζί με τον Τζουντ Μπέλινγκαμ, που αυτή τη στιγμή παίζει στη γερμανική Ντόρτμουντ, όχι όμως ακόμη για πολύ, γιατί η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη προσφέρει 150εκ. ευρώ για την απόκτησή του, ο Ράις σχηματίζει χωρίς αμφιβολία το πλέον ταλαντούχο δίδυμο, μέσων επιθετικών στην Ευρώπη. Δεν σκοράρει πολύ, αλλά επειδή ξεκίνησε ως σέντερ- μπακ έχει την αντανακλαστική τάση να επιστρέφει για να βοηθήσει την άμυνά του βρίσκοντας λύσεις για να τροφοδοτήσει άμεσες αντεπιθέσεις.

 Μία ηγετική μορφή, που παρόλο το νεαρό της ηλικίας του χρίστηκε ήδη από πέρυσι αρχηγός της Ουέστ Χαμ, ένα πολύτιμο πιόνι στην σκακιέρα του Μόγιες όπως εξάλλου αποδεικνύει και το γεγονός ότι  αγωνίστηκε, ολόκληρο το 90λεπτο και στα 35 φετινά παιχνίδια, με καλύτερή του εμφάνιση το πρόσφατο 1-0 σε βάρος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου, στη μεσαία γραμμή «κατάπιε» πολύ περισσότερο πεπειραμένους παίκτες όπως οι Καζεμίρο και Έρικσεν.